Шокиращият парадокс в Реал Мадрид


Шокиращият парадокс в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2130 0

Реал Мадрид рядко е в центъра на събитията относно изходящи трансфери, но "белия балет" продаде най-голямата си звезда Кристиано Роналдо за над 100 милиона евро на Ювентус. Това е най-скъпият изходящ трансфер в историята на тима и за пръв път "кралете" се лишават от толкова класен футболист, който все още е в топ форма. Освен това хегемонът в Шампионска лига загуби човек, който бележи по 50 и повече гола на сезон.

Вместо да се подсили в нападение обаче, Реал Мадрид привлече цели двама вратари, въпреки че това е най-малко проблемният пост в клуба. Кейлор Навас се представя отлично в последните 3 сезона и се счита за един от най-добрите на своя пост, а Кико Касия го заместваше достойно. Лука Зидан беше трети вратар, но той вече е 5-и избор, след като бяха привлечени нови двама вратари. Последното попълнение е Тибо Куртоа, а "белия балет" вече разполага с петима на този пост.

За сметка на това, в момента Реал Мадрид има само един централен нападател - отбелязалият едва 5 гола в Ла Лига Карим Бензема. Втори избор е Борха Майорал, който беше пред трансфер, но остана в Мадрид именно заради продажбата на Кристиано Роналдо. Той е централен нападател, но е далеч от класата на своя конкурент в атаката на Реал, а това си пролича през миналия сезон, когато той получи много малко шансове за изява.

В момента Реал Мадрид разполага в предни позиции с Гарет Бейл, който е играл твърде рядко като централен нападател, и Лукас Васкес и Марко Асенсио, които не могат да изпълняват роля на типичен №9.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички