Шок за Барселона - новак посрами Меси и компания


Шок за Барселона - новак посрами Меси и компания
Снимка: Guliver/GettyImages

2478 0

След като преди няколко седмици Кадис шокира света на футбола с триумфа си над Реал Мадрид, тази вечер новакът в Ла Лига удари и другия голям отбор в Испания - Барселона. В късен мач в събота вече Лео Меси и компания изживяха тежка вечер и две ужасяващи грешки в защитата доведоха до загубата с 2:1 от скромния тим. 

След злощастен момент още в 8' Мингеса едва не си отбеляза автогол, но след намеса на Тер Щеген топката остана в игра, а топката се озова в краката на Хименес - удар от голлинията и 1:0. В началото на втората част Алка се отбеляза злощастен автогол в 57', но само 3 минути по-късно Ленгле направи абсурдна глупост, която доведе до гол на Негредо на празна врата - 2:1 за Кадис. 

Барселона записва 4-и пореден двубой в Ла Лига, в който не може да спечели като гост. Воденият от Куман тим е едва на 7-о място с актив от 14 точки и вече изостава от лидера Реал Сосиедад с цели 12 точки. Меси пък отправи цели 10 удара, но отново не успя да се разпише от игра. Към настоящия момент той има само едно попадение от игра през този сезон, а всички останали са от дузпа. 

Срещата нямаше как да стартира по-зле за изпълнения с проблеми гранд от Каталуния. В 8' при центриране от корнер Мингеса засече топката с глава към собствената си врата, Тер Щеген успя да отрази, но при левия страничен стълб Хименес засече от голлинията и даде аванс на Кадис. След дълга проверка на VAR (за засада и за нарушение срещу Мингеса), попадението беше потвърдено - 1:0. 

Последва истински натиск на каталунците, като поред Коутиньо и Брейтейт имаха страхотни положения, но вратарят на домакините се намеси решително. В 26' пък Лео Меси пробва интересно изпълнение на корнер и стреля право към вратата, но Ледесма успя да отрази. До края на полувремето натискът на Барселона бе само териториален и Кадис се оттегли на почивка с гол аванс.

След почивката Роналд Куман направи двойна смяна, като извади Коутиньо и Мингеса, а в игра се появиха Дембеле и Педри. Това като че ли даде резултат, като каталунците изглеждаха все по-опасни, а в 57' падна и гол. Меси получи топката в наказателното поле, където успя да се завърти и пусне пас за Алба отляво. Той опита остър пас пред малкия пеналт, но Алка отклони неспасяемо във вратата на своя тим - 1:1. 

Радостта на каталунците обаче не се задържа дълго. При изпълнение на тъч в собствената половина Алаба подаде на Ленгле, който първо не успя да овладее топката, а след това реши да я остави на Тер Щеген, който беше с 2 метра по-далеч от нея в сравнение със защитника. Това позволи на Негредо да пресече опита за изчистване на Тер Щеген, а след това да отбележи и в опразнената врата - 2:1 за Кадис. 

Барселона продължи с териториалния натиск, като най-доброто положение за тима се откри пред Гризман, като в 85' след рикошет топката стигна до Гризман и той от 7 метра стреля, но вратарят спаси. Последва мълниеносна контраатака, при която сам срещу Тер Щеген остана Адекание, но резервата не успя да намери очертанията на вратата. Въпреки това Барселона така и не стигна до втори гол и капитулира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички