Шест имена, за които не е сигурно дали ще бъдат част от Реал Мадрид през сезон 2021/22


Шест имена, за които не е сигурно дали ще бъдат част от Реал Мадрид през сезон 2021/22
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

4934 0

Очевидно е, че Реал Мадрид се стреми да подреди състава си преди началото на сезон 2021/22 в испанската Ла Лига. Основният проблем пред "белия балет" е как да се освободи от онези играчи, които не попадат в плановете на новия старши треньор Карло Анчелоти.

Италианският наставник предпочита да работи с малка и стегната група от около 23-ма човека. Понастоящем, Реал Мадрид разполага с 28 футболисти, след като Браим Диас пое към Милан. 

В свой материал журналистът от "Marca" Пабло Поло разглежда част от имената в "лос бланкос", за които не е 100% сигурно, че ще останат в Мадрид и през есента:

Лука Йович

Един от играчите, за които се говори най-малко. Преди 3 години той се озова в Реал срещу 70 милиона евро, но изкара последния сезон под наем в бившия си круб Айнтрахт Франкфурт.

В двете прекарани в Мадрид години Йович изигра 32 мача и вкара само 2 гола. Според Пабло Поро нападателят има желание да се докаже в тима, въпреки че в момента интерес към него има от Милан.

Гарет Бейл

Бъдещето на уелсеца изглежда крайно несигурно. След прекарана 1 година в Тотнъм той трябва да се завърне в Реал Мадрид и да доизпълни договора си.

Карло Анчелоти бе споменал, че ще разчита на него, защото е много силен играч, когато е мотивиран правилно, но в състава на "лос бланкос" квотата за чужденци извън Европейския съюз е запълнена.

Освен ако някой измежду Винисиус, Едер Милитао или Родриго не напусне, то не се вижда как Гарет Бейл ще успее да бъде картотекиран.

Иско

Смята се, че Реал Мадрид няма нищо против да се раздели с техничния полузащитник, имайки предвид нежеланието му да намали заплатата си. Но Иско тренира здраво и според журналистът от "Marca" е успял да впечатли Карло Анчелоти по време на лятната подготовка на отбора.

Твърде вероятно е халфът да получи шанс за изява и в официалните мачове, но от него зависи дали ще го използва.

Дани Себайос

Преди време футболистът бе коментирал пред "Marca", че в момента има същият шанс да играе при Анчелоти, какъвто е имал и при Зинедин Зидан - красноречиво.

След като е твърде вероятно Себайос да не получи възможност да играе редовно в Мадрид, то най-вероятно самият той ще предпочете да бъде пуснат под наем отново. В последните два сезона той носеше екипа на Арсенал в Англия и остави добри впечатления с изявите си, макар и да не бе постоянен в играта си.

Мариано Диас

Ситуацията в момента е напълно изгодна за футболиста, тъй като Реал Мадрид удря на камък в опитите си да се отърве от него. Заплатата му е доста висока, той си я получава редовно и въпреки че не записва много минути на терена, Диас няма нищо против просто да тренира с тима, докато печели пари.

Еден Азар

Пабло Поро завършва анализа си като се спира на случая "Еден Азар". До преди се смяташе, че той е непродаваем, но ситуацията вече се е променила и Реал Мадрид е готов да изслушва оферти за него.

На този етап обаче сериозни кандидати няма, а и 30-годишният играч има желание да докаже, че огромната сума, платена за него, не е отишла на вятъра!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички