Шеметен мач на Бензема, Реал Мадрид се присъедини към Барселона на полуфиналите


Шеметен мач на Бензема, Реал Мадрид се присъедини към Барселона на полуфиналите
Снимка: Guliver/GettyImages

1360 0

За първи път от години насам Реал Мадрид и Барселона са полуфиналисти за Купата на Краля. След като в сряда вечер каталунците смачкаха Севиля в реванш за Купата на Краля, "белия балет" показа, че намира своята форма след страхотен успех с 1:3 срещу Джирона като гост. Така с общ резултат 3:7 "кралете" стигнаха до полуфиналите, където са още Барса, Валенсия и Бетис.

През първото полувреме "белия балет" доминираше тотално над събитията на терена, а Карим Бензема направи 2 пропуска, стреляйки встрани от вратата. На третия път обаче френският ас беше безпогрешен.

В 27' той проби отдясно и комбинира с Дани Карвахал, който веднага пусна към нападателя. Той се освободи между двама защитници и прати топката в долния ляв ъгъл и реализира - 0:1. В 43' Винисиус нахлу в наказателното поле отляво, върна назад за Бензема и с нов кинжален удар френският ас вкара - 0:2.

През вторите 45 минути Реал Мадрид заигра още по-нападателно, но Васкес и Винисиус направиха сериозни пропуски, а в 71' домакините върнаха един гол. Пачон успя да изведе Поро, който изпревари Навас и прати топката в долния ляв ъгъл.

Само 5 минути по-късно обаче Маркос Йоренте блесна с феноменален индивидуален гол. Той мина като на парад покрай трима играчи на домакините и от 20 метра с невероятен удар по земята прати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл - 1:3 краен резултат. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички