Шави, слушаш ли? Низвергнат на "Камп Ноу" обясни как обича да бъде използван на терена


Шави, слушаш ли? Низвергнат на "Камп Ноу" обясни как обича да бъде използван на терена
Снимка: Getty Images

1925 0

Футболистът на Барселона Френки де Йонг говори за различията в играта на Барселона и националния тим на Нидерландия, след като "лалетата" победиха Белгия с 4:1 в петък (3 юни).

Луис Ван Гаал използва 25-годишният играч в полузащитата, малко пред своите бранители, което позволява на нидерландеца да играе повече с топката, а точно това го прави щастлив. Самият Де Йонг заяви, че тази роля му харесва много повече, отколкото задълженията му, когато е с екипа на "блаугранас".

"Разбира се, че играя по коренно различен начин за нидерландския състав в сравнение с Барселона. Аз се наслаждавам, когато съм връзката между защитата и атаката. Смятам, че точно там, в ролята на №6, се представям най-добре", категоричен бе Де Йонг пред нидерландската медия "NOS".

В последно време много се спекулира около бъдещето на футболиста. Наскоро се появи информация, че Барселона вече търси евентуален купувач, а според мнозина съвсем скоро ще видим как Френки Де Йонг и Ерик тен Хаг ще подновят работата си в Манчестър Юнайтед.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какви цени обяви Барселона за евентуален наем на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички