Липса на пари и Ла Лига провалят преминаването на Левандовски в Барселона?


Липса на пари и Ла Лига провалят преминаването на Левандовски в Барселона?
Снимка: Getty Images

2617 0

Барселона не е в състояние да привлече Роберт Левандовски към този момент. Пред "блаугранас" има едва два варианта, а единият изглежда почти невъзможен. Той е намаляване на заплатите на настоящите състезатели. По-вероятният и коментиран път е продажбата на някоя от звездите. Информацията бе лично потвърдена от вицепрезидента на клуба Едуард Ромеу. Той намекна, че най-близко до продажба е халфът Френки де Йонг.

Испанският гранд е смятан като сигурна дестинация за Левандовски, но президентът на Ла Лига Хавиер Тебас нажежи допълнително страстите. Шефът заяви, че подобен трансфер е неосъществим, ако тимът не продаде някой от другите си играчи, а това бе посрещнато с недоволство в Каталуния.

Ромеу не отрече думите на Табас и добави: "при сегашната ситуация ще трябва да се разделим с от един до трима играчи, за да покрием правилата на финансовия феърплей. В противен случай няма ни позволят да подпишем с него".

Пред RAC 1 той разкри, че Барселона плаща 560 милиона евро годишно за заплати.

"Това е двойно повече от сметката за заплати в Байерн, която е 300 милиона. Реал дава 460 милиона евро годишно. Ще трябва да преговаряме с всеки играч индивидуално. Първо ще преговаряне с тези с най-тлъсти договори. При ветераните политиката ще бъде по-различна", завърши Ромеу.

Вижте как коментира изминалия сезон една от звездите на каталунците!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички