Шави преди Ел Класико: Ще атакуваме и ще играем за трите точки


Шави преди Ел Класико: Ще атакуваме и ще играем за трите точки
Снимка: Getty Images

1882 0

Треньорът на Барселона Шави заяви, че утрешният двубой с Реал Мадрид няма да окаже влияние върху крайния резултат в Ла Лига. Той смята, че Ел Класико ще послужи за консолидиране на добрия период за неговия отбор. Легендата не си прави илюзии и посочи, че съперникът е фаворит в сблъсъка.

"Това е много специален мач, труден и сложен. Винаги е трудно да играеш там. Ще атакуваме и ще играем, за да спечелим три точки. Знам, че отиваме във форма, с печеливш манталитет и с добра динамика", започна треньорът на пресконференцията си тази вечер.

"Утре ще направим няколко промени. Идеята е да доминираме в играта с топката. Идеята и моделът няма да се променят. Ясна ми е схемата ни, но ще я видите утре. На практика няма какво да тренираме, това е по-скоро сесия за възстановяване", продължи той. Запитан как ще играе съперникът, Шави заяви: "Не знам. Те имат опции да заменят Бензема".

Запитан за фланелките, в които ще играят срещу Реал - вероятно в жълти екипи, треньорът каза: "Това е договорен въпрос. Ако сте подписали договор, това е, защото сте съгласни. Маркетингът е част от света на футбола. Ние ще отидем там със знамето горди и ще се състезаваме".

"Ако трябва да посочим фаворит, това е Реал Мадрид, тъй като те ще играят у дома и водят в Ла Лига", допълни наставникът. А ето какво каза колегата му Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички