Шави похвали Усман Дембеле след 4:0 срещу Атлетик Билбао и обясни кое е било ключово за победата на "Камп Ноу"


Шави похвали Усман Дембеле след 4:0 срещу Атлетик Билбао и обясни кое е било ключово за победата на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

1678 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, похвали Усман Дембеле за представянето му срещу Атлетик Билбао във вечерта на 23 октомври. Каталунците разгромиха съперника на "Ноу Камп" с 4:0 в среща от 11-ия кръг в Ла Лига, а французинът се отчете с 1 гол и 3 асистенции.

"Той бе под светлината на прожекторите тази вечер, защо пое рискове на терена и беше особено мотивиран. Дембеле разбира ролята си много добре - той е тук, за да прави разликата и е способен да постигне много", заяви Шави след мача пред "Movistar".

"Знаехме, че в този сблъсък ще става въпрос за интензитет и ритъм, защото Атлетик щеше да упражни много натиск върху нас. Ключово беше това, че успяхме да установим контрол върху срещата. Имахме невероятни 10 минути, които ни улесниха много", каза още той, след като първите 3 попадения паднаха между 12-ата и 22-ата минута.

*За Барселона предстои домакинство на Байерн Мюнхен от 5-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига - 26 октомври (22:00 часа). Каталунците имат минимални шансове за класиране на 1/8-финал и ще се надяват на грешка на Интер, който пък посреща аутсайдера Виктория Пилзен на 26 октомври от 19:45 часа. Евентуална победа на "нерадзурите" ще сложи край на надеждите на Барса. Следващото изпитание за Шави и компания в Ла Лига пък ще бъде на 29 октомври - гостуване на Валенсия (22:00 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Президентът на Ла Лига: Ако Барселона не намали заплатите - започваме със санкциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички