Шави откровен за титлата: Пожела си да има "двама или трима" като един играч в Барселона


Шави откровен за титлата: Пожела си да има "двама или трима" като един играч в Барселона
Снимка: Getty Images

2689 0

Барсeлона не е вдигал титла в лигата от сезон 2018/2019. Твърде дълго за клуб, който през последните години не беше свикнал с толкова дълга суша. В допълнение към това каталунският клуб преживя бурни времена, защото трябваше да се справи с напускането на Меси, да възстанови отбора и да се съвземе икономически.

Ето защо Шави Ернандес иска да спечели титлата възможно най-скоро. "Искам да го спечеля възможно най-скоро. Клубът, персоналът и играчите имат нужда от това. Ако е в Корнела, тогава добре. Не можем да избираме", каза той преди двубоя с Осасуна.

Специални благодарности за думи на Карло Анчелоти

Треньорът на Барселона беше благодарен за думите на Карло Анчелоти, който каза, че Барса е заслужен шампион и който контрастира с идеята, че Мадрид се опитва да продаде, че тази лига е била "евтина". "Поздравихме Мадрид миналата година, когато те бяха шампиони. Ние, футболните професионалисти, знаем, че лигата обикновено се печели от най-добрия отбор. Този, който е бил по-последователен. Състезанията с нокаут са по-нечестни от Ла Лига“.

Не го интересува дали евентуална победа на Мадрид в Купата или Шампионска лига няма да помрачи сезона на Барса. Той разбира, че това може да навреди на феновете на Барса, но вътрешно няма никаква дискусия. "Ние, отвътре, ще ценим много факта, че спечелихме титла в лигата и Суперкупа на Испания. Каквото и да се случи, ще сме доволни от нашия сезон".

Педри - един от най-важните в състава на Барселона

Шави призна, че Педри е липсвал на отбора по време на отсъствието му поради контузия, но че минимизирането на проблема може да стане само чрез работа и по-добро разбиране на системата на игра. "Проблемът е, че Педри е специален и различен играч. Иска ми се да имаме двама или трима „Педри“. Трябва да се подобрим колективно, дори ако не можем да разчитаме на него или други важни играчи като Дембеле.“

Друг важен играч за отбора този сезон е Рафиня. Бразилецът се разписа с 10 гола и 11 асистенции през първия си сезон и треньорът е възхитен от представянето му. "Рафиня прави страхотен сезон и ще продължи да бъде важен. Казах му го лично онзи ден. Много съм доволен от него. Освен това той не смята, че завръщането на Дембеле може да отслаби твърде много от ролята му. „Те могат да играят заедно", каза той. А статистиката показва, че с точно тези четирима играчи заедно на терена Барселона никога не е губила мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички