Шави и Барселона в очаквано добра комбинация: Впечатляващите цифри, изкачили отбора на върха в Ла Лига


Шави и Барселона в очаквано добра комбинация: Впечатляващите цифри, изкачили отбора на върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1655 0

Барселона продължава с впечатляващото си представяне в Ла Лига под ръководството на Шави. Каталунците водят уверено в класирането, като вече имат 8 точки преднина пред Реал Мадрид, който е втори и с мач по-малко. Тази вечер, 2 февруари, "белия балет" приема отбора на Валенсия и разликата може да се скъси до 5 точки.

С последната си победа срещу Бетис обаче от Барса показаха, че ще преследват титлата в Испания до последно и почти не допускат грешки. "Блауграна" приключи първата половина от сезон 2022/23 с 50 точки в актива си от 19 срещи. Това се случва за първи път от сезон 2017/18. Освен това, в четири от петте случая, в които Барса е събирала 50 точки, отборът е вдигал трофея в испанския шампионат - 2008/09, 2010/11, 2012/13 и 2017/18. Единствено през сезон 2013/14 каталунците не стават шампиони.

Каталунският "Sport" разглежда в детайли записаните резултати в тези 19 мача, като отборът на Шави вече е в преследване на 100 точки за настоящия сезон.

Победи, равенства и загуби

Отборът на Шави Ернандес е изиграл 19 мача, с баланс от 16 победи, 2 равенства и 1 поражение. Има 39 отбелязани и 7 допуснати гола. Барса има 50 точки, което е средно по 2,63 точки на мач.

На "Камп Ноу"

Барса изигра 9 мача на стадиона си, като няма допусната загуба - 7 победи и 2 равенства. В тях се стигна до 19 отбелязани гола и само един допуснат, което е впечатляваща статистика.

Като гост

Далеч от дома числата в 10 мача изглеждат по следния начин: 9 победи и 1 поражение. В тях каталунците са с 20 отбелязани гола и 6 допуснати.

Използвани играчи

В тези 19 срещи Шави използва 25 играчи от възможни 31, които е извикал. Тези, които все още не са играли са Пянич, Иняки Пеня, Арнау Тенас, Касадо, Аларкон и Астралага.

Голмайстори

39-те гола са споделени от общо 11 играчи: Левандовски (14), Дембеле и Педри (5), Ансу Фати и Рафиня (3), Серхи Роберто, Де Йонг и Феран (2) и Ерик, Мемфис и Маркос Алонсо (1).

По какъв начин най-често отбелязват?

39-те гола на Барса са отбелязани по следния начин: 27 са с десния крак, 8 с левия и 4 с глава. Интересното е, че няма голове от свободен удар или дузпи.

Асистенции

В показателя за асистенциите Левандовски и Дембеле водят класацията с по 5. Следват Балде с 4 и Ансу Фати, и Рафиня с 3.

Най-добрите серии

На "Камп Ноу" най-добрата серия е 6 последователни победи (Валядолид, Елче, Селта, Виляреал, Атлетик и Алмерия) и 5 като гост (Валенсия, Осасуна, Атлетико, Жирона и Бетис) - които все още могат да бъдат продължени.

Дузпи - в полза на Барселона и против

Само една за каталунците срещу Алмерия на "Камп Ноу", на 5 ноември 2022 г. Топката бе взета от Роберт Левандовски, но полякът пропусна. Две дузпи са свирени срещу Барса. И двете реализирани от противниковия отбор. Първият бе отбелязан от Родриго от Реал Мадрид, а вторият от Хоселу от Еспаньол. Те бяха допуснати от Тер Щеген и в двата случая Барса не спечели мача.

Червени картони

Петима играчи на Барса са получили червени картони в първите 19 мача от Ла Лига. Това са Бускетс, Левандовски, Пике, Жорди Алба и Феран.

А какъв важен трансфер са изпуснали от Барселона само за няколко секунди - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички