Шави: Днес Ван Гаал те унижава, утре те нарича "Зидан"


Шави: Днес Ван Гаал те унижава, утре те нарича "Зидан"
Снимка: Getty Images/Guliver

1692 0

Бившата звезда на Барселона Шави Ернандес, който сега защитава цветовете на катарския клуб Ал-Сад, разказа за работата си с бившия наставник на клуба Луис ван Гаал. Както е известно, българската легенда на Барселона Христо Стоичков не спира да критикува холандеца, а сега и Шави извади любопитни подробности за методите на Ван Гаал.

"За цял живот ще ми останат добри спомени от Луис ван Гаал. Той бе прям човек. Днес той ме унижава пред всички, а утре ме нарича "Зидан". При него аз играх на "Олд Трафорд", а после - за втория отбор на Барселона. Ако ти си в основния отбор на клуба, това предполага, че не можеш да играеш за резервите. Но 18-годишният футболист трябва да трупа преди всичко игрова практика. А след това се връщаш в първия отбор и буквално започваш да ядеш тревата", заяви Шави, цитиран от "Marca".

Ван Гаал водеше Барселона от 1997 до 2000 г. и от 2002 до 2003 г. Начело на каталунците той спечели титлата на Испания през сезон 1997/98 и 1998/99, Купата на Краля (1997/98) и Суперкупата на УЕФА през 1997 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички