Невероятното писмо на Шави до Сан Икер


Невероятното писмо на Шави до Сан Икер

2986 0

Бившият капитан на Барселона Шави Ернандес изпрати откровено писмо в редакцията на вестник "Марка", в което се обръща директно към легендата на кръвния враг Реал Мадрид - Икер Касияс.

Двамата са добри приятели още от юношеските гарнитури на испанския национален отбор и бяха в основата на сдобряването между играчи на двата клуба преди похода към Световната титла през 2010 година и към европейската през 2012. Именно тогава треньорът на "белите" Жозе Моуриньо промени отношението си към вратаря и го закова на пейката за порицание.

Този случай е отбелязан и от Шави, който в искрено писмо изписва чувствата, които цяла Испания изпитва към Сан Икер, който напусна клуба на сърцето си.

Ето и превод на писмото, публикувано днес в "Марка":

Започнахме да работим заедно с националния отбор преди Световното първенство за юноши до 17 години. Аз съм с година по-голям от него и нямам спомен да сме се срещали преди това по детските турнири. След това така и не се разделихме. Юноши до 17, до 18, до 20 години, след което той не дойде на игрите в Сидни, защото получи повиквателна от първия отбор. След това изживяхме всичко заедно с мъжкия тим на Испания - двете европейски купи и световният трофей, както и всичко останало.

Иска ми се да заявя публично, че тая най-добри чувства към Икер, ние сме големи приятели. Изминаха доста години на съвместна работа с него, преминахме през много моменти, добри и лоши, а това събира хората. Освен това той е страхотен човек. Винаги е бил с чувство за хумор, засмян, откровен и голям борец… Прави ми впечатление огромната му енергия и чисто човешките му качества. Винаги се отнася с уважение към приятел и съперник. Същевременно е решителен и не се връща назад.

Икер Касияс е светец, много точен, страхотен човек. Например, когато се появи проблемът по оста Мадрид - Барселона и видяхме, че нещата могат да станат още по-сериозни, ми каза "Пелопо, (той почти винаги ме нарича Пелопо), машина, трябва да изгладим нещата". Страдахме много и успяхме да стигнем дотук и да оставим тази следа.

Неговото лидерство е естествено качество, не е насила. Икер Касияс е светен, много точен, страхотен човек

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички