Сезонът на Реал Мадрид може да претърпи крах в една седмица заради Шампионска лига


Сезонът на Реал Мадрид може да претърпи крах в една седмица заради Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3942 0

След като стана ясна програмата за осминафиналите в Шампионска лига, в Реал Мадрид настана време за леки притеснения, въпреки че мачовете срещу Манчестър Сити все още са далеч. Оказа се, че първият мач срещу "гражданите" е непосредствено преди втория за сезона епизод на "Ел Класико" срещу Барселона и няколко дни преди потенциален полуфинал реванш за Купата на Краля. 

Така в рамките на 7-8 дни сезонът на "белия балет" може да претърпи сериозен обрат. "Кралете" приемат Манчестър Сити на "Сантиаго Бернабеу" на 26-и февруари в първи мач от осминафиналите на най-комерсиалния клубен турнир, а битката срещу Барселона е насрочена за 1-и март. В същото време "блауграна" ще има ден повече за почивка, тъй като първият мач на тима в Шампионска лига срещу Наполи е на 25-и февруари. 

Реал Мадрид все още не е започнал и участието си за Купата на Краля, но ако достигне до полуфиналите в турнира, има възможност само в рамките на 7-8 дни да се наложи да изиграе трети много важен двубой. На 4-и март са планирани реваншите в полуфиналната фаза на надпреварата. 

Проблемът с програмата не е пръв за "кралете" през този сезон, като те се оплакаха и от факта, че Барселона има ден повече за възстановяване преди първото "Ел Класико" за сезона на "Камп Ноу" в сряда вечер. Както е известно, каталунците направиха 2:2 в ранния съботен следобед, докато Реал Мадрид игра срещу Валенсия (1:1) в неделя вечер. 

До мачовете в края на февруари и началото на март има много време, като на дневен ред за испанските колоси е предстоящото "Ел Класико", в което за пръв път от 9 години Реал и Барселона влизат от интересна позиция (вижте подробности по темата в тази статия)

Уверението от ръководството на Барселона е, че мачът няма да бъде под опасност и няма проблем да се изиграе в сряда вечерта от 21:00 часа българско време. Читателите ни ще могат да следят Ел Класико Барселона - Реал Мадрид НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички