Севиля с бърза намеса, но не спря нов расистки скандал с Винисиус: Още един тъжен епизод за испанския футбол


Севиля с бърза намеса, но не спря нов расистки скандал с Винисиус: Още един тъжен епизод за испанския футбол
Снимка: Getty Images

1184 0

За пореден епизод на дискриминация ще се говори и обсъжда след сблъсъка между Реал Мадрид и Севиля. Отново в него е намесен звездата на мадридчани Винисиус. 

Бразилецът похвали Севиля за това, че е действал бързо, за да изгони и докладва фен на властите за предполагаемо расистко насилие над него. Снимка, публикувана от Винисиус в социалните медии, показва мъж, който прави расистки жест към него.

Нападателят споделя още, че втори клип, изпратен до него, показва, че и дете в отправило обиди към него. След мача от Ла Лига Севиля каза, че "член на публиката е идентифициран, изгонен от стадиона и предаден на съдебните власти".

Ето и позицията на Винисиус след случая:


"Поздравления за Севиля за бързата реакция в още един тъжен епизод за испанския футбол.

За съжаление имам достъп до видеозапис на друг расист в мача тази събота, този път извършен от дете. Толкова е тъжно, че няма кой да го образова. Инвестирам много в образованието в Бразилия, за да обучавам граждани с различни нагласи.

Лицето на днешния расист е запечатано в уебсайтове няколко пъти. Надявам се, че испанските власти ще изпълнят своята роля и ще променят законодателството веднъж. Тези хора също трябва да бъдат наказани. Би било страхотна първа стъпка да се подготвим за Световното първенство през 2030 г. Тук съм, за да помогна. Съжалявам, че звучи повтарящо се, но това е епизод номер 10. И продължават да се броят...".

По-рано пък съотборникът му Джуд Белингам разкри любопитна подробност за Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички