Севиля пак е финалист в "своя" турнир Лига Европа


Севиля пак е финалист в "своя" турнир Лига Европа

1273 0

За трета поредна година Севиля се класира на финала на "своя" турнир - Лига Европа, след като победи с 3:1 Шахтьор (Донецк) в полуфиналния мач-реванш.

На своя "Рамон Санчес Писхуан" испанският тим заслужено спечели, след като доминираше тотално в срещата и обезличи своя съперник.

Севиля откри резултата още в 9-ата минута. В ситуацията Малишев подари топката на Кевин Гамейро, който излезе сам срещу вратаря и не пропусна - 1:0.

Шахтьор се върна в мача в 44-ата минута, след чудесна контраатака. Марлос комбинира с Едуардо, който с премерен удар прати топката във вратата на Сория за 1:1.

Малко след почивката, след бърза контраатака Севиля отново дръпна в резултата. Евер Банега взаимодейства с Криховяк, той пусна към Гамейро, който преодоля Пятов и мушна топката в опразнената врата - 2:1.

Домакините претендираха за дузпа в 58-ата минута, заради игра с ръка на Исмаили, но Бьорн Куйперс не реагира.

Само минута по-късно севилци сложиха край на спора в срещата, след като Перейра с диагонален удар прати топката за трети път във вратата на украинците.

В 75-ата минута Гамейро поиска нова дузпа заради игра с ръка на играч на гостите в наказателното поле, но реферът подмина и тази ситуация.

На финала, който е на 18 май в Базел, Севиля ще спори за трофея с Ливърпул, който елиминира Виляреал. Испанският тим е рекордьор по отличия в турнира - 4 на брой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички