Севиля и Ливърпул излизат като фаворити в похода към финала в Лига Европа


Севиля и Ливърпул излизат като фаворити в похода към финала в Лига Европа

1174 0

Тази вечер ще се изграят първите мачове от полуфиналите в Лига Европа. Както в Шампионска лига, и във втория по сила европейски турнир Испания има два отбора в топ 4. Носителят на трофея Севиля гостува на Шахтьор (Донецк), а вдъхновеният Ливърпул на Юрген Клоп играе като гост на Виляреал.

Виляреал – Ливърпул

 

Сблъсъкът се очертава като изключително интере­сен, тъй като тимът на Марселино Гарсия Торал е безгрешен у дома в Лига Ев­ропа - спечели всичките си 6 мача на "Ел Мадригал" през кампанията, като най-впе­чатляващи бяха успехите с 2:0 над Леверкузен и 1:0 над Наполи. В същото време Ливърпул все още няма загу­ба на международната сце­на този сезон - 5 победи и 7 равенства, но спечели само едно от петте си гостувания. Основна заплаха за вра­тата на Миньоле ще бъде Седрик Бакамбу, който из­ригна с 4 гола в последните 2 мача. Вече има 9 в Лига Ев­ропа и е на второ място при голмайсторите след Ариц Адурис от Атлетик Б (10). Но така или иначе не­вероятният обрат, който червените постигнаха сре­щу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите, със сигурност показва, че от­борът на Юрген Клоп има нужния характер и реши­телност, за да спечели тур­нира. Мнозина дори го счи­тат за фаворит в него, пише "Тема спорт".

Също така прави впечат­ление, че в състава на испан­ците има няколко футболис­ти, които вече са триумфи­рали в Лига Европа, а сега жадуват отново да поко­рят върха във втория по си­ла турнир на Европа. Един от тях е Денис Суарес, кой­то миналата година бе част от състава на Севиля, а сега е във Виляреал. В ти­ма на Унай Емери обаче той не се чувстваше достатъч­но важен, докато на "Ел Мадригал" вече се превърна в една от водещите фигу­ри.

Вижте колко струват полуфиналистите в Лига Европа

Шахтьор (Донецк) – Севиля

Шахтьор приема тази вечер Севиля в първи 1/2-финал в Лига Европа. В Лвов оранжево-черните ще се опитат да преборят испанския си кошмар. Покрай бо­лезненото отпадане в 1/8-финал за Купата на УЕФА срещу андалусийците (2:2 навън и 2:3 след продължения у дома) Шахтьор никога не е отстранявал испански тим. В досегашните си опити украинците се провалиха два пъти срещу Барселона (1:5, 0:1 през 2011-а за ШЛ, 0:3 и 1:1 през 1978-а за КНК) и веднъж срещу Селта (0:0, 0:1 през 2000-а за УЕФА).

За домакините трайно кон­тузен е бразилецът Азеведо, до­като сънародникът му Фред е наказан. Шахтьор успешно пла­сира своите южноамериканци, а според "Мирър" Арсенал проявя­ва сериозен интерес към двама от страната, 5-кратен свето­вен шампион - нападателите Тайсон и Велингтон Нем. След изтърпяно наказание в центъра на защитата на Шахтьор се завръща Ракицки.

Треньорът на Севиля Унай Емери качи в самолета група от 22-ма футболисти, в това число u контузени, по 2750-километровото направление към Лвов. Спецът изтъкна, че поб­едата срещу Бетис (2:0) в 35-ия кръг на Примера дивисион е стимулирала допълнително момчетата му.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички