Селта спря победната серия на устремения към титлата Атлетико


Селта спря победната серия на устремения към титлата Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

873 0

Атлетико (Мадрид) и Селта завършиха наравно 2:2 в среща от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. В класирането тимът на Диего Симеоне остава лидер с 51 точки, на осем пред Реал Мадрид и Барселона, но с един мач в резерв спрямо Кралския клуб и каталунците. Селта е десети с 26 пункта.

Санти Мина даде изненадващ аванс на гостуващия състав още в 13-ата минута след асистенция на Уго Майо, но дежурният голмайстор на „дюшекчиите“ Луис Суарес възстанови паритета в края на първото полувреме след подаване на Маркос Йоренте. Отново уругвайският стрелец, бивш играч на Барселона, реализира малко след началото на втората част след асистенция на Ренан Лоди.

В самия край на двубоя обаче столичани проспаха една атака и Аугусто Солари подаде в наказателното поле, където Факундо Ферейра плонжира и донесе точката на тима от Виго. По този начин гостите сложиха край на серията от осем поредни победи на Атлети в Лигата – за последно отборът сбърка при визитата на градския съперник Реал, когато отстъпи с 0:2 на 12 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички