Сборен звезден тим ще се опита да бие Реал Мадрид


Сборен звезден тим ще се опита да бие Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2973 0

Реал Мадрид ще премери сили с куп звезди, които в момента играят извън Европа. "Белия балет" ще води подготовката си в САЩ, а именно испанският шампион ще бъде съперник на сборен отбор от Мейджър Лийг Сокър в "Мача на звездите" на САЩ през тази година.

Титуляр в срещата ще бъде Бастиан Швайнщайгер, който беше привлечен от Чикаго Файър преди едва няколко месеца. Редом до него ще са играчи като Давид Вия и Кака - бивш играч именно на "кралете".

"За мен наистина е специално изживяване, защото никога преди в кариерата си не съм бил избиран в Мача на звездите, а в допълнение мачът ще се играе в Чикаго пред нашата публика", заяви Швайнщайгер в интервю за вестник "Чикаго Трибюн".

В сборния отбор на МЛС за "Мача на звездите" са селектирани също така голмайсторът на първенството към момента Неманя Николич, Давид Вийя от Ню Йорк Сити, Себастиан Джовинко от Торонто, халфовете Майкъл Брадли (Торонто), Мигел Алмирон (Атланта Юнайтед), както и Кака (Орландо Сити). Бразилският плеймейкър, който направи име в Европа в Милан и в Реал Мадрид, ще участва за трети път в Мача на звездите. През настоящия сезон има три гола и четири асистенции за отбора си. На вратата ще започне ветеранът Тим Хауърд, който сега играе за Колорадо Рапидс. Пред него ще се наредят защитниците ДаМаркъс Бийзли (Хюстън Динамо), Грег Гарса (Атланта Юнайтед) и Греъм Зуси (Спортинг Канзас Сити).

Старши треньор на отбора ще бъде сърбинът Велко Паунович. Бившият полузащитник на Атлетико Мадрид ще има право да добави още 11 човека в състава, а Дон Гарбър- президент на МЛС, има право на двама. За Реал Мадрид въпросната среща ще бъде четвъртата им в американското предсезонно турне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички