Комичен автогол в последната секунда спаси Атлетико у дома (ВИДЕО)


Комичен автогол в последната секунда спаси Атлетико у дома (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1500 0

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид беше изключително близо до първата си загуба през сезона, след като секунди преди последния съдийски сигнал губеше с 1:2 у дома от Виляреал. С огромна доза късмет обаче "дюшекчиите" изравниха точно в края на срещата, и то по възможно най-куриозното попадение - автогол на бранителят Айса Манди. Така двата отбора поделиха точките след драматично 2:2, а Унай Емери гледаше невярващо как победата му се изплъзна от ръцете. 

Мачът беше изключително динамичен, а през първото полувреме като по чудо домакините не водеха с поне един гол разлика. Възпитаниците на Диего Симеоне отправиха 13 удара срещу 0 на съперника и изцяло владееха играта. Гол обаче така и не падна, а многото пропуски бяха наказани в началните минути на втората част. 

В 52' с първото си по-идейно нападение Пино проби по дясното крило и пусна отличен пас на границата на пеналта за Тригейрос, който с фантастичен удар в горния ляв ъгъл даде аванс на своите - 0:1. 

Само 4 минути по-късно обаче Алберто Морено подари топката на кореа, който проби в наказателното поле и изведе Суарес на отлична стрелкова позиция - удар и 1:1. За съжаление, малко по-късно Суарес получи контузия и трябваше да напусне терена. 

"Дюшекчиите" продължиха да упражняват натиск, но допуснаха фатална грешка в 74'. Тогава при изчистена от Капу топка Хименес и Савич не се разбраха кой да отиграе топката и тя беше отнета от играчите на Виляреал. Пино се понесе към наказателното поле и без да гледа изведе Данжума сам срещу вратаря - плътен удар в горния ляв ъгъл и 1:2. 

Унай Емери потриваше доволно ръце, очаквайки паметен успех в своята кариера срещу Симеоне, но в 95' фортуна обърна гръб на бившия мениджър на Арсенал. При опит за далечен пас на Лоди към някой играч в предни позиции, балонната топка стигна до Манди, който с глава се опита да свали за вратаря. Рули обаче пък беше тръгнал в посока на подаването на Лоди, за да улови топката, и така не беше на позиция пред своята вратата - така кълбото беше насочено към вратата, Рули не успя да стигне до него и в крайна смета топката се озова в мрежата - 2:2 в инфарктен мач на "Уанда Метрополитано". 

Благодарение на късмета, Атлетико запази актив без загуба, но пък за пръв път през сезона загуби точки. По този начин вече цели 6 отбора имат 7 точки в своя актив, а лидер по голова разлика е Реал Мадрид със своите 8 отбелязани попадения. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички