Саможертвата на Валверде срещу Атлетико му коства само един мач


Саможертвата на Валверде срещу Атлетико му коства само един мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1440 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Федерико Валверде получи наказание от една среща за професионалния си фаул срещу Алваро Мората. Както е известно, той се оказа ключов за триумфа над градския съперник Атлетико във финала за Суперкупата на Испания в неделя.

21-годишният уругвайки национал застигна Мората, след като нападателят се бе устремил към попадение, дълбоко в продълженията в спора за трофея в Саудитска Арабия. В крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи, където Реал спечели убедително с 4:1. Треньорът на "дюшекчиите“ Диего Симеоне определи жертвата на Валверде като „най-важният момент в мача“.

В доклада на главния съдия бе отбелязано, че халфът е получил директен червен картон за предотвратяване на голова опасност, но в изявление на Испанската футболна федерация се казва, че той ще изтърпи само един двубой санкция. Валверде, който е един от най-добрите играчи на Реал през настоящия сезон в борбата за шампионската титла с Барселона, ще пропусне домакинството на Севиля тази неделя. Той ще се завърне в игра за гостуването на Валядолид следващата седмица и ще има възможност да играе срещу Атлетико отново в градското дерби на 1 февруари. А каква сериозна загуба претърпя "Кралският клуб" след двубоя за Суперкупата вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички