Сагата приключи! Килиан Мбапе и Реал Мадрид си стиснаха ръцете


Сагата приключи! Килиан Мбапе и Реал Мадрид си стиснаха ръцете
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

7900 0

Испанският колос Реал Мадрид е постигнал окончателно споразумение със звездата на Франция Килиан Мбапе, като преговорите са приключили успешно. Това съобщава авторитетният испански журналист Хосеп Педрерол, който през годините се утвърди като един от най-достоверните източници на информация за "Кралския" клуб.

След като не успя да го привлече през миналото лято, Реал Мадрид все пак ще получи Мбапе, но през идното лято, когато французинът ще бъде свободен агент и ще премине на "Бернабеу" без трансферна сума. От това ще пострада настоящият му клуб Пари Сен Жермен, който отказа да продаде Мбапе за около 200 млн. евро през миналата година.

По-рано Хосеп Педрерол информира, че няма никакъв проблем със заплатата на Мбапе, която се очаква да получава в Мадрид. Единствената въпросителна пред нападателя била дали да сключи сделката с Реал преди или след осминафиналите в Шампионска лига, където "белите" ще се изправят тъкмо срещу тима на ПСЖ.

Все пак Килиан Мбапе е предпочел да приключи сагата, като подпише с Реал още сега, макар и неофициално. Споразумението вероятно ще остане в тайна поне до изиграването на двата 1/8-финални мача между Реал Мадрид и ПСЖ, за да се избегне излишно напрежение и въпросителни около това дали Мбапе ще даде всичко от себе си в мачовете срещу бъдещия си клуб.

Междувременно се появиха информации, че английският гранд Ливърпул ще опита да вземе звезда на Реал Мадрид в следващите дни (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички