Почетино за Килиан Мбапе: Може да бъдеш повлиян, само ако не си достатъчно зрял...


Почетино за Килиан Мбапе: Може да бъдеш повлиян, само ако не си достатъчно зрял...
Снимка: GettyImages

1361 0

Старши треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино заяви на пресконференция, че няма никакъв проблем с Килиан Мбапе и спекулациите относно неговото бъдеще.

Настоящият договор на световния шампион с Франция изтича през юни, като 23-годишният нападател е свободен да подпише предварително споразумение с всеки друг клуб. Мбапе ще може да напусне със свободен трансфер преди следващия сезон 2022/23, освен ако от френския колос не го убедят да пподпише нов контракт на "Парк де Пренс".

"Във футбола играч може да бъде повлиян от ситуацията около договора му, само ако не е достатъчно зрял. Килиан има необходимата зрялост. Това не е проблем", каза Почетино преди срещата от турнира за Купата на Франция с Ван в понеделник (3.01.).

ПСЖ от няколко месеца се опитват да убеди Мбапе да остане, но до момента няма споразумение между двете страни и Реал Мадрид е фаворит за подписа му.

"Подобно на всички останали, ние се надяваме, че той ще остане в клуба за дълго време. Това е решение за двете страни. За тази година се надявам, че той ще покаже представянето, което имаше през миналия сезон и че решението ще бъде положително за всички", добави още аржентинският специалист.

*Килиан Мбапе има 15 гола в 24 мача във всички турнири за ПСЖ през настоящата кампания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички