С малко късмет Барселона продължава по шампионски график в Ла Лига


С малко късмет Барселона продължава по шампионски график в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2359 0

Барселона постигна осма поредна победа в испанския елит, след като в мач от 21-ия кръг надигра Жирона с 2:0 като гост. По този начин каталунците се върнаха на победния път, от който ги свали Севиля в средата на седмицата в първи мач от турнира за Купата на Краля.

В днешния двубой така важните голове отбелязаха десния бек Нелсон Семедо и Лео Меси. За домакините Бернардо Еспиноса получи втори жълт картон в началото на втората част и бе изгонен. Победата за каталунците обаче не дойде толкова лесно, като домакините създадоха не малко положения пред вратата им. Освен това червеният картон бе доста пресилен, като повторенията не убедиха, че Еспиноса не потвърдиха, че е извършил нарушение срещу Луис Суарес. През първото полувреме Жирона изрази сериозни претенции за дузпа, но реферът не видя основания за това.

Иначе още в 9' Барса излезе напред в резултата. Артуро Видал внесе смут в наказателното поле, като разколеба защитата и Нелсон Семедо се възползва, като шутира от 13 метра за 0:1. Второто попадение не дойде толкова лесно и падна чак в 68'. Жорди Алба се измъкна на ръба на засадата и видя свободния Лео Меси. Той бе абсолютно сам, напредна и копна топката над вратаря - 0:2. Лионел Меси отбеляза 19-ия си гол от 19 мача в Примера този сезон и вече има 26 попадения от 25 срещи във всички турнири. Аржентинецът е лидер и по асистенции в първенството с 10 до момента.

С успеха Барса отново увеличава аванса си на върха в класирането пред Атлетико на пет точки и на тринадесет пред вечния съперник Реал Мадрид. "Белите" обаче имат мач по-малко, който ще изиграят тази вечер при визитата си на другия каталунски отбор - Еспаньол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички