С луд късмет и един точен удар Севиля се "реваншира" за Шампионска лига


С луд късмет и един точен удар Севиля се "реваншира" за Шампионска лига
Снимка: gettyimages

1789 0

След като изостана в битката за първото място в Ла Лига, а през седмицата сензационно отпадна от Шампионска лига, Севиля записа победа в едно от най-тежките гостувания в Испания - това в Билбао на Атлетик. 

Момчетата на Хулен Лопетеги се добраха до минималното 1:0 с гол на Томас Дилейни в 38'. Изненадващо, това се оказа единственият точен удар в мача за "рохибланкос", както и единственото им добро положение в мача. Баските обаче направиха редица пропуски и допуснаха трето поражение у дома - факт, който е нетипичен за този отбор, особено толкова рано през сезона. 

Мачът започна обещаващо за домакините, които още в първите 30 минути имаха две страхотни положения за гол, но те бяха опропастени от Дани Гарсия и Нико Уилямс, докато в 35' Раул Гарсия беше спрян по брилянтен начин от Боно. 

3 минути след това спасяване падна и единственият гол в срещата. Дилейни засече с много точен удар прекрасно подаване на Монтиел, а испанският национал Унай Симон нямаше как да спре топката да влети във вратата му - 0:1. 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени - Атлетик Билбао се опитваше да натиска, имаше категоричен превес, но пропуските не спряха, докато Икер Муниаин на два пъти беше близо до това да изравни. Гостите не отправиха нито един точен удар през втората част, но въпреки това успешно защитиха трите точки. 

С успеха си Севиля е на 5 точки от първото място в групата, като в момента е с актив от 34 на второто място в Ла Лига. Билбао е 10-и с 21 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички