С лекота Реал Мадрид се класира за финал на Световното първенство (ВИДЕО)


С лекота Реал Мадрид се класира за финал на Световното първенство (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1982 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще спори за още една титла през 2014 година, след като разби мексиканския Крус Асул с 4:0 на препълнения стадион в Маракас, Мароко, където се провежда Световното клубно първенство.

Изненадващо, Кристиано Роналдо не успя да отбележи гол, но пък се отчете с две асистенции, с които увеличи сметката си за сезона на 14.

Иначе, резултатът беше открит с гол на Серхио Рамос в 15’, когато Рамос се извиси след отлично центриране на Тони Кроос и защитникът разпечата вратата на мексиканците за 1:0.

До почивката резултатът беше 2:0, след като Дани Карвахал направи феноменален пробив отдясно, мина покрай трима и даде прецизен пас за Бензема, който отбеляза безпроблемно за 2:0.

Интригата в двубоя можеше да се завърне в 40’, когато Рамос извърши спорно нарушение срещу противников футболист, но Касияс с прекрасна реакция спря удара на Торадо и запази аванса на своите.

Това беше втората спасена дузпа за капитана на „кралския клуб”, който в петък спаси дузпа срещу Алмерия, когато Реал още водеше само с 2:1 (краен резултат 4:1). Така той доказа за пореден път, че се намира в по-добра форма, отколкото в началото на мача. Той спаси още 4 удара, като особено през втората част имаше доста опасни.

В 50’ всичко в мача стана ясно, след като Роналдо проби отляво и „качи” топката на главата на Гарет Бейл, като уелсецът стреля точно и направи резултата класически. Последва отпускане, в което Крус Асул можеше да стигне до гол, но Касияс на два пъти и гредата спряха мексиканците поне за гол в мача.

Иначе крайното 4:0 беше оформено от Иско в 72’. Халфът на „белия балет” получи пас от Роналдо, успя да намери пространство между четирима и с кинжален удар отбеляза за 4:0 и подпечата класирането за финала.

Там Реал Мадрид ще срещне победителя от двубоя между Сан Лоренсо и Оукланд Сити. За последно „кралския клуб” игра финал в турнира през 2002 година, когато победи Олимпиа и се поздрави с успех с 2:0.

 


Real Madrid 4 -0 Cruz Azul All Goals Semifinals... by lancepremium

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички