С дузпа в края Атлетико (Мадрид) грабна ценен успех срещу Реал Сосиедад (ВИДЕО)


С дузпа в края Атлетико (Мадрид) грабна ценен успех срещу Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1065 0

Атлетико (Мадрид) записа много трудна победа с 2:1 в едно от дербитата на върха в Ла Лига срещу Реал Сосиедад.

Самуел Лино изведе "дюшекчиите" напред в резултата в средата на първата част, а  в 73' Микел Оярсабал изравни за гостите. Антоан Гризман се превърна в герой за своите с гол си от дузпа в 89-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Карлос Фернандес в собственото му наказателното поле.

Така "дюшекчиите" са 4-ти с 19 точки, а Сосиедад е 6-и с 15. Възпитаниците на Диего Симеоне за пореден път заложиха на контраатакуващия стил и отново той сработи за аржентинеца. Макар и леко постигната с късмет заради дузпата в края.

Срещата започна страхотно за Сосиедад като още след по-малко минути игра отбележи, но голът на Андер Баренечеа не бе зачетен заради засада. В следващите минути домакините очакваха своя шанс и той дойде в 22'. Тогава Коке подаде към Самуел Лино, който с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.  Минута преди края на редовното време Родриго де Паул нацели десния страничен стълб на Алекс Ремиро.

Две минути след подновяването на играта и Аксел Витсел удари греда, но този път топката срещна левия страничен стълб. Гостите също уцелиха греда, като след силен удар на Микел Оярсабал в 65', а две след това имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени.

Баските натиснаха съперника и в 73' Карлос Фернандес центрира към Оярсабал. Той овладя и стреля от раницата на наказателното поле безгрешно за 1:1.  Четири минути преди края на редовното време рефера даде дузпа на мадридчани заради игра с ръка на Карлос Фернандес  Зад топката застана Антоан Гризман, който в 89-ата минута вкара безкомпромисно за крайното 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички