Ръководството на Реал Мадрид е твърдо зад Карло Анчелоти


Ръководството на Реал Мадрид е твърдо зад Карло Анчелоти
Снимка: Getty Images

1392 0

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти със сигурност ще остане в клуба до края на своя договор, който изтича през 2023 година, но той може да бъде удължен. Италианецът получава пълно доверие от страна на ръководството на „Белия балет“, въпреки болезнената загуба от Барселона с 0:4 в Ел Класико. Основните анализи и заключения ще се правят накрая на сезона, който се очертава като много успешен на Реал. „Кралете“ вървят уверено към титлата в Примера Дивисион и са на 1/4 финал в Шампионска лига, където ще се изправят срещу европейския шампион Челси.

Анчелоти е много уважаван в испанската столица. Той имаше честта да поеме треньорския пост при 13-кратния европейски шампион след други легенди като Жозе Моуриньо (през 2013) и Зинедин Зидан (преди сегашния сезон). Решението да напусне Евертън преди изтичането на контракта му с „карамелите“, за да може отново да поеме кормилото на Реал за двойно по-малко пари, се оценява изключително много от шефовете на мадридчани.

Любопитна клауза в договора на Карлето гласи, че ако той бъде уволнен преди изтичането на договора си, той ще получи само оставащите му заплати до края на сезона, в който е уволнен.

За разлика от опитния наставник, търпението към някои от футболистите на Кралския клуб е на път да се изчерпа. Куп футболисти се очаква да напуснат лятото, тъй като договорите им изтичат тогава. Към изхода на „Бернабеу“ гледат Еден Азар, Гарет Бейл, Иско, Лука Йович, Марсело, защото почти не попадат сред избраниците на Анчелоти.

Основните критики към Татко Карло през този сезон са странните рокади и промяна на ролите на титулярните играчи на терена, което сериозно се отрази в мача с Барселона, в който Лука Модрич играеше като „фалшива деветка“.

А какво каза Тони Кроос след Ел Класико, вижте в линка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички