Роналдо задмина Меси и изравни рекорд на Ди Стефано


Роналдо задмина Меси и изравни рекорд на Ди Стефано

1222 0

Кристиано Роналдо продължава да чупи рекорди. Неговият Реал (Мадрид) загуби с 1:2 от Ювентус в полуфинал от Шампионската лига, а попадението за "Кралския клуб" вкара именно португалецът.

Това беше неговото 76-о попадение в турнира. Така той изпревари звездата на Барса Лионел Меси. До вчера двамата имаха по 75 гола.

Кристиано е и футболистът с най-много отбелязани голове в полуфинали на Шампионската лига - 9. За сравнение Меси има едва два.

Освен това попадението на Роналдо във вратата на Ювентус бе под номер 13 с глава. По този показател нападателят се изравни с друга легенда на Реал – Раул. Лидер в тази класация е Фернандо Мориентес с 14 гола.

Освен това португалецът излезе на второ място във вечната ранглиста на голмайсторите на "белия балет" за всички времена. Той се изравни с легендата Алфредо Ди Стефано. Двамата имат по 307 попадения. Единствено Раул е вкарал повече от тях - 323.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички