Дузпа реши първия сблъсък между Ювентус и Реал Мадрид в Шампионска лига


Дузпа реши първия сблъсък между Ювентус и Реал Мадрид в Шампионска лига

3076 0

Италианският шампион Ювентус направи изключително важна крачка към класирането си за финал в Шампионска лига, след като днес в Торино стигна до ключова победа с 2:1 над действащия европейски клубен шампион Реал Мадрид.

Двубоят почна повече от перфектно за „бианконерите”, които още в 9’ успяха да открият. Сърцето на „кралския клуб” посече бившия възпитаник на тима Алваро Мората, който се възпозлва от удар на Тевес, засичаки отбитата от Касияс топка. В 27’ Роналдо успя да върне равенството, а в 40’ Хамес пропусна с глава на празна врата.

Героят на Ювентус отново беше Карлос Тевес, който в 57’ осъществи фантастичен пробив, след който Карвахал го фаулира в наказателното поле. Аржентинецът беше точен и направи 2:1 за Ювентус.

Това беше едва 3-а загуба в Шампионска лига за Реал Мадрид под ръководството на Карло Анчелоти, а Мората спря серията на „белия балет” от над 7 часа без допуснат гол като гост в турнира.

Реваншът е след седмица в Мадрид.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 1' Касияс създаде напрежение пред вратата си. Изчистена от него топка беше пресечена от Маркизио, който бързо изведе Видал в наказателното поле. Там чилиецът падна театрално, но съдията не се хвана на номерата му. Две минути по-късно Стураро пробва удар отдалеч, спасен от Касияс.

В 6' Мората беше близо до това да изненада бившите си съотборници, след като пробва да прехвърли Касияс, но капитанът успя да се намеси. Две минути по-късно обаче нападателят вкара. Тевес беше изведен в наказателното поле и веднага пробва удар, изпуснат от Варан. Касияс успя да спаси първия удар, но при добавката Мората изпревари Пепе и реализира - 1:0 за Ювентус.

В 12' гостите бяха близо до връщане на попадението. При удар отдалеч Тони Кроос пробва удар отдалеч, който затрудни максимално Буфон, но италианският национал успя да се намеси и изби в корнер.

Реал Мадрид натисна в следващите минути и това логично доведе до гол в 27'. Разиграване в центъра на терена "приспа" защитата на Ювентус и Реал Мадрид удари. Хамес беше изведен отдясно в наказателното поле и центрира перфектно към Роналдо, топката мина над вратаря и Роналдо, на празна врата, с глава реализира - 1:1.

Последваха две опасни атаки за Реал Мадрид, които панически бяха спрени от защитата на Ювентус. Домакините пък успяха да застрашат вратата на Касияс в 34', когато Маркизио пробва удар отдалеч, който мина на метър встрани от вратата.

В 40' Реал Мадрид изпусна уникален шанс. Марсело напредна отляво и изведе Иско в наказателното поле. Испанският плеймейкър центрира страхотно и преодоля Буфон, а на празна врата от 2 метра Хамес с глава не успя да насочи топката във вратата и уцели греда. При добавката ударът на Марсело мина на сантиметри над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима заложиха на по-сигурни действия в защита, но това се промени в 57'. Реал Мадрид натисна и след изпълнение на корнер топката попадна на крака на Марсело. Той пробва финт и стреля, но топката срещна крак на защитник.

Така се стигна до ужасяващо развитие на мача за "белия балет". Последва контра атака, като Тевес направи 50-метров спринт и нахлу в наказателното поле. Карвахал настигна аржентинеца, но извърши нарушение - дузпа за домакините. Тевес стреля в средата и реализира - 2:1. за домакините.

Карло Анчелоти реагира бързо и смени слабо представящия се Иско с Чичарито и върна Бейл в средата на терена. Това доведе до сериозна опасност в наказателното поле на Ювентус. Топката беше центрирана към Ернандес, който свали за Роналдо, но Кристиано не успя да засече във вратата - 20 минути до края на двубоя.

Реал Мадрид продължи да натиска в заключителните минути на срещата, но допълнителният защитник, който Алегри пусна в лицето на Барзали, помогна на торинци да затворят постъпите към вратата си. Гостите пък заложиха на центрирания, което се оказа грешното решение и опасности липсваха.

В добавеното време Ювентус дори можеше да стигне до 3-и гол, но Йоренте с глава отблизо беше спрян от Касияс - 2:1 краен резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Никаква изненада няма в титулярния тим на Карло Анчелоти, който прави само две промени в сравнение с двубоя срещу Атлетико. Чичарито, който класира Реал за полуфиналите, е на пейката за сметка на Гарет Бейл, а Марсело заменя Коентрао, след като изтърпя наказанието си от 1 мач.

Изненадите в състава на Ювентус са две, като най-голямата е липсата на Перейра. Той отстъпва мястото си на друг неопитен футболист на "старата госпожа" - Стураро. В центъра на отбраната пък вместо Барзали ще играе Бонучи.

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Киелини, Бонучи, Евра, Стураро, Пирло, Маркизио, Видал, Мората, Тевес

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Карвахал, Пепе, Варан, Марсело, Рамос, Кроос, Иско, Хамес, Роналдо, Бейл

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус стигна до полуфиналната фаза в турнира за пръв път от 2003 година насам, когато се класира за финала именно след сблъсъци с Реал Мадрид. 12-годишната пауза беше причинена и от случая "Калчополи", заради който торинци бяха изхвърлени в Серия Б.

По пътя си към топ 4 на най-комерсиалния клубен турнир Макс Алегри и неговите възпитаници преминаха през Борусия (Дортмунд) след две победи с 2:1 и 4:0 и Монако (1:0 в Торино и 0:0 в Монако).

Реал Мадрид пък е действащият шампион в турнира - така, както беше и през 2003 година. "Белия балет" спечели бленуваната "Ла Десима", като сега напрежението върху играчите на "белия балет" е по-малко в сравнение с миналата година.

До полуфиналите шампионите стигнаха доста трудно. В осминафиналите Реал игра срещу Шалке и спечели в Гелзенкирхен с 2:0, но на "Сантиаго Бернабеу" преживя истински шок, загуби с 3:4, но все пак се класира напред. В четвъртфиналите последва повторение на финала, а в 180 минути Чичарито раздели двата отбора с гол десетина минути преди края на реванша на "Бернабеу".

Тази вечер ще липсват ключови фигури и в двата състава. За Ювентус безспорно голямата липса е на Пол Погба, докато Анчелоти не може да разчита на Лука Модрич и Карим Бензема.

ФАКТИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Реал Мадрид няма допуснат гол като гост в последните 444 минути (над 7 часа). Освен това "белите" нямат поражение в 7 поредни мача.

Ювентус има отбелязани 90 гола през настоящия сезон - 2 по-малко от триото Бейл, Бензема, Кристиано. Френският нападател обаче няма да играе днес.

Реал Мадрид е отборът с най-много точни удари в Шампионска лига (78). Юветнус имат 29 точни удара по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички