Роналдо срещу Меси? Не, друг сблъсък ще реши "Ел Класико"


Роналдо срещу Меси? Не, друг сблъсък ще реши "Ел Класико"

2210 0

По традиция в центъра на вниманието по време на "Ел Класико" е сблъсъкът между най-добрите футболисти на планетата - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двубоят довечера няма да направи изключение, особено като се има предвид че аржентинският ас се завръща след контузия, а португалецът не се намира в най-добрата си форма. Ще е интересно какво ще направят двамата, но дербито ще се реши от представянето на "второстепенните". А именно - Неймар срещу Гарет Бейл.

Бразилският национал се установи като лидер на Барселона в отсъствието на Меси и има най-много голове и асистенции в селекцията на Луис Енрике. Третият сезон, който кара на "Камп Ноу", се очертава като най-силния в кариерата му там, а прогресът в играта му е повече от очевиден. Разбира се, той е улеснен максимално, предвид факта че играе със Суарес и Меси в предни позиции - най-силното атакуващо трио, което може би сме виждали.

Гарет Бейл пък беше привлечен за рекордна сума през лятото на 2013 година и направи силен първи сезон, с много важни голове, включително и срещу Барселона. Неговото представяне обаче подлежи на въпросителни, като бележи сериозен спад с времето. Очевидно е, че трудно се вписва в отбор, в който трябва да играе втора цигулка на безспорния лидер Кристиано Роналдо. Бейл е и единственият футболист, който нерядко има повече отправени удари, а често предпочита да завършва сам атаките, вместо да избере головия пас.

Бейл срещу Неймар е може би най-любопитният сблъсък в днешното "Ел Класико", като до момента бразилецът има повече голове (67 срещу 41), докато бившият играч на Тотнъм има повече асистенции (30 срещу 25).

Ето и пълните им статистики с екипа на Барса и Реал:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички