Роналдо ще трябва да доказва, че и на 33 още е над нивото на останалите


Роналдо ще трябва да доказва, че и на 33 още е над нивото на останалите
Снимка: Getty Images/Guliver

1751 0

Остават шест дни до мегасблъсъка от 1/8-финалите на Шампионска лига, който ще противопостави тимовете на Реал Мадрид и ПСЖ. Притесненията в момента са сред феновете на защитаващия титлата си от последните два сезона тим на Зинедин Зидан, който трудно намира пътя към победата в Ла Лига, въпреки че нещата в Шампионска лига не седят по този начин.

Още по-големи притеснения има към суперзвездата на тима Кристиано Роналдо. От както пристигна в тима през 2009 година, той се превърна в истинското лице на "кралския клуб" - голове, рекорди, трофеи. През този сезон обаче той е бледя сянка на собственото си "аз" и някак си разочарова с формата си.

Предстоящият мач с най-богатия отбор в света може да ни помогне както да погледнем към миналото, така и да се вторачим в бъдещето. През лятото "белия балет" бе тимът, който най-често бе свързван с привличането на младата звезда на футбола Килиан Мбапе, но в крайна сметка той се озова в Париж. Многократно и Неймар бе свързван с преминаване на "Сантяго Бернабеу", което от своя страна е сигурният знак, че раздялата с Кристиано е близо. 

Едва ли приказката за Кристиано в Реал Мадрид можеше да се развие по-добре. В началото на седмицата той навърши 33 години. Очаквано и напълно нормално с времето португалецът ще започне да губи от блясъка си, няма да може да вкарва всеки сезон по 50, 60 или повече попадения. През тази кампания той се е отчел с 20 гола в 27 мача, а евентуалният му заместник в атаката на "галактикос" Неймар има 27 гола и 14 асистенции в 26 мача. 

От началото на сезона Неймар и Лионел Меси са хората, които най-често се озовават на първите страници, докато Кристиано почти винаги е обвиняван за слабите си изяви по терените. Мнозина обаче вярваха, че миналата година е началото на края за 7-цата на 12-кратните европейски клубни шампиони. Точно тогава обаче той показа, че са допуснали грешка спрямо него и заби 17 гола в последните 11 мача, за да помогне на отбора си да спечели Ла Лига и Шампионска лига. 

През този сезон обаче Роналдо не може да играе във всеки мач. Физически не издържа и сам разбира това, като подбира мачовете, в които да играе. Фокусирал се е върху Шампионска лига, няма съмнение, че това е неговият турнир. От началото на сезона в най-комерсиалния футболен турнир той има 9 гола в 6 мача и води по този показател пред останали голмайстори. 

И така, мачът с ПСЖ не можеше да дойде в по-подходящ за Кристиано момент. Феновете бързо губят вяра в него, което предоставя на португалеца прекрасната възможност да докаже на всички, че грешат и че все още е с класи над останалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички