Роналдо с гол №1000 в Примера и личен рекорд


Роналдо с гол №1000 в Примера и личен рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

1622 0

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отбеляза гол №1000 в испанското първенство за сезона. Португалецът откри резултата в мача с Хетафе в 13-ата минута, а това бе юбилейното попадение в турнира.

Роналдо успя също така да подобри свое лично постижение. Той наниза хеттрик за победата над Хетафе със 7:3 в последния кръг и приключи сезона с 48 отбелязани гола в Примера. Предишният му рекорд датираше от миналия сезон, когато прониза 46 пъти противниковите врати.

Атлетико Мадрид пък успя да си осигури място в груповия етап на Шампионската лига. "Дюшекчиите" завършиха 0:0 с Гранада навън и финишираха със 78 точки, една повече от отбора на Валенсия, който надви Алмерия с 3:2 като гост. "Прилепите" също ще играят в най-престижния европейски турнир, но ще започнат от финалния квалификационен кръг.

Севиля и Виляреал ще участват в Лига Европа, като андалусците също могат да намерят място в ШЛ, ако спечелят финалния двубой срещу Днепър от Лига Европа.

Депортиво Ла Коруня запази мястото си в Ла Лига, след равенство 2:2 с новия шампион Барселона на "Ноу Камп". Изпадащите отбори са Ейбар, Алмерия и Кордоба. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички