Официално: Капитанът на Барселона обяви бъдещето си


Официално: Капитанът на Барселона обяви бъдещето си
Снимка: Getty Images/Guliver

2446 0

Капитанът на Барселона Шави Ернандес сложи край на кариерата си в клуба, след като на пресконференция днес той съобщи, че след края на сезона напуска "Камп Ноу" след 17 години вярна служба.

Надеждите на тима бяха, че той ще размисли и ще остане поне за още един сезон, най-вече заради опита си, както и заради невъзможността на Барселона да го замени през това лято заради наложената забрана за трансфери.

"Искам да ви съобщя, че взех решение да напусна Барселона. Решението ми е окончателно. Взех това решение по-скоро с тялото си и ума си, но и със сърцето", заяви на специална пресконференция Шави.

"Мисля, че взимам правилно решение да напусна след този сезон, след като станахме шампиони. Все още се чувствах полезен и важен за отбора, но е време за промяна на атмосферата. През следващите две години ще играя в Катар.

Обожавам феновете на Барселона и последните няколко мача, в които скандираха моето име, определено се чувствах невероятно. Целта ми е да се върна в отбора - като треньор, като директор, като каквото и да е. От всичко най-много обичам фланелката на Барселона, продължи Шави.

"През миналото лято преживях две големи разочарования - и  с Барселона, и с Испания, но искам да бъда запомнен като играч, който е дал всичко и за клуба си, и за страната си.

Да, определено има носталгия, но освен това съм и щастлив. Всичко беше фантастично в моя клуб, в моя дом", категоричен беше Шави, който подчерта, че не е казал на майка си, че е получил оферта за подновяване (до лятото на 2018), за да не го убеди да остане.

"Не съм казвал на майка ми, че имам предложение да остана (смее се). Тя е най-големият фен на Барселона вкъщи. 

Не мога да си представя да нося друг екип, но още не мисля за този момент. Той е далеч, защото имам още три мача с Барселона", допълни капитанът.

Капитанът има шанс да напусне "Камп Ноу" с требъл. Барселона вече спечели титлата в Примера дивисион, като каталунците ще играят още два финала - за Купата на Краля и в Шампионска лига.

Очаквайте още подробности от пресконференцията!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички