Роналд Куман ще използва идеи на Гуардиола, за да върне Барса на върха


Роналд Куман ще използва идеи на Гуардиола, за да върне Барса на върха
Снимка: Guliver/GettyImages

3839 0

Новият треньор на Барселона Роналд Куман върна правило в Барселона, което се използваше по времето на Пеп Гуардиола. Холандецът вече започна работа на “Камп Ноу” и със сигурност ще иска колкото се може по-бързо да върне каталунците на познатото ниво.

Промените в Барселона не закъсняха, а каталунските медии веднага забелязаха една основна промяна след идването на Роналд Куман. Бившият защитник на “блаугранас” е разпоредил на всички футболисти да пристигат с 1 час по-рано за тренировките. Това изискване беше използвано по времето на Пеп Гуардиола, който води каталунците в периода 2008-2012г., но след това бе постепенно премахнато.

Интересно е, че Куман и Гуардиола бяха възпитаници на легендата на Барселона и световния футбол Йохан Кройф. По този повод не е изключено да видим и други сходства между бившите съотборници в Барселона. Новият мениджър на каталунците иска да изгради дисциплина в тима си и си помага с техники научени от Йохан Кройф.

Към момента един от основните приоритети на Куман със сигурност ще бъде да задържи голямата звезда на Барселона Лионел Меси. Аржентинецът заяви, че иска да напусне клуба, но без съмнение Роналд Куман ще иска да го използва в състава си. Останалите футболисти на клуба в момента тренират по индивидуални програми на клубната база, за да бъдат спазени всички здравни мерки.

Докато отборът води вече подготовка обаче, звездата на тима не е припарвал до базата на тима. Нещо повече - медиите в Испания разкриха за среща на Меси с Гуардиола и какво са си казали двамата (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички