Роналд Куман се завърна в Барселона и не пропусна да намекне, че е по-добър от Шави


Роналд Куман се завърна в Барселона и не пропусна да намекне, че е по-добър от Шави
Снимка: Getty Images

4067 0

Роналд Куман направи първата си публична изява в Барселона, след като беше уволнен от поста треньор на клуба през октомври. Това се случи след поражение от Райо Валекано с 0:1.

"Когато напуснах, изоставахме с осем точки от Реал Мадрид, а сега разликата е почти двойна", коментира нидерландският треньор по време на представянето на голф събитие, от което приходите ще отиват към фондация Кройф.

Барселона се сгромоляса до девета позиция и имаше едва 16 точки от 33 възможни, след като загуби от столичния тим. По това време Реал Мадрид беше лидер в класирането с 24 точки, на осем пред каталунците. През изминалия уикенд "лос кулес" посрещна Райо Валекано, като изненадващо записа втора загуба от отбора през кампанията, отново с 0:1.

Пристигането на Шави Ернандес бе революционен момент за клуба и успокоение за привържениците. "Блаугранас" записа седем поредни победи и успя да се изкачи до второ място, а най-блестящият момент от сезона ще остане победата като гост на Реал с 4:0.

Въпреки изумителната победа, възпитаниците на испанския наставник не надградиха върху представянето си и отпаднаха от Лига Европа, в която бяха принудени да играят, след като се представиха незадоволително в Шампионска лига. Освен това към този момент са в серия от 3 загуби и една победа във всички турнири.

Всичките тези негативни резултати извадиха тима от борбата за титлата, а в момента Барселона изостава с 15 точки на Реал Мадрид, като вторите може да си подпечатат титлата още през този уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички