Роналд Куман наруши мълчанието си: Оплака се от Жоан Лапорта и зададе логичен въпрос за Лионел Меси


Роналд Куман наруши мълчанието си: Оплака се от Жоан Лапорта и зададе логичен въпрос за Лионел Меси
Снимка: Getty Images

4627 0

На 28 октомври 2021 година Барселона уволни Роналд Куман, а на 5 ноември Шави Ернандес бе представен като нов старши треньор на "Камп Ноу". Сега, малко повече от пет месеца по-късно, нидерландецът за първи път говори открито, без да спестява нищо, за престоя си в клуба пред "AD" и призна, че все още изпитва болка от развоя на събитията:

"Барселона не ми даде същото, което дава сега на Шави. Все още изпитвам болка. Работех с много контузени играчи. Сега вече Педри се върна и е във форма, Усман Дембеле се върна. Всеки треньор има нужда от време и търпение от страна на ръководството", започна изповедта си Куман пред нидерландското издание и след това, може би, се опита да "вбие клин" между Жоан Лапорта и Шави, заявявайки следното:

"Жоан Лапорта ми беше казвал хиляда пъти, че няма да назначи Шави, защото няма достатъчно опит", разкри бившият защитник на Барса и добави: "Аз не бях треньорът на Лапорта. Усетих го още от първия момент, когато го избраха за президент. Нямах достатъчно подкрепа "отгоре". Наистина исках да успея в Барселона, но осъзнах, че Лапорта иска да се отърве от мен, защото не той бе човекът, който ме назначи на поста. Няма да ме виждате известно време на "Камп Ноу", все още не мога да отида там. С този президент начело - не мога да се преструвам, че нищо не се е случило!".

*Припомняме, че Роналд Куман бе назначен за треньор на отбора през лятото на 2020 г., след като тимът бе "катастрофирал" срещу Байерн Мюнхен (2:8). Жоан Лапорта пък бе избран за президент на клуба на 7 март 2021 година. 

Под ръководството на Куман каталунците се разделиха с имена като Луис Суарес, Иван Ракитич, Антоан Гризман и Лионел Меси. Именно за Бълхата и неговото напускане бяха следващите думи на 58-годишния специалист:

"По настояване на ръководството се съгласих да се разделим с определени играчи, за да вкараме в ред финансите. Но когато видиш как малко след напускането на Меси клубът дава 55 милиона евро за някого (б.р. - Феран Торес), започваш да се чудиш дали проблемът не е бил на друго място. Защо Меси трябваше да напусне?", запита Куман. Факт е, че много фенове на Барселона в последните месеци започнаха да се питат дали всъщност Жоан Лапорта не е решил просто да започне нова ера на "Камп Ноу", която няма да бъде "затъмнена" от фигурата на 7-кратния носител на "Златната топка"...

**В началото на сезон 2021/22 Роналд Куман остави Барселона на 9-о място в Ла Лига, а в момента тимът е на четвърто място. По време на зимния трансферен прозорец в съблекалнята на Шави пристигнаха Дани Алвеш, Феран Торес, Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички