Рожденикът Левандовски и блестящ Фати поведоха Барселона към разгром над абоната Реал Сосиедад


Рожденикът Левандовски и блестящ Фати поведоха Барселона към разгром над абоната Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

7706 0

Барселона разби с 4:1 Реал Сосиедад като гост в среща от 2-ия кръг на испанската Ла Лига. По този начин каталунците спечелиха първата си победа в шампионата след домакинската издънка на старта на кампанията.

Двубоят на стадиона в Сан Себастиан се превърна в истинско шоу и рецитал на рожденика Роберт Левандовски и влезлия като резерва Ансу Фати. Полският голаджия заби два гола за успеха навръх празника си, като се отчете и с асистенция за попадението на Ансу Фати, който пък блесна и с две асистенции.

Освен първите два гола на Левандовски за Барса в официални мачове и този на Фати, за успеха на „блаугранас“ се разписа и Усман Дембеле. За домакините реализира Александър Исак.

След този успех Барса превърна Реал Сосиедад в истински свой абонат. Каталунците победиха съперника си за шести пореден път. Успехът е 14-ти срещу тима от Сан Себастиан в последните 16 мача помежду им.

Двубоят започна шеметно. Още в 45-ата секунда Роберт Левандовски си направи страхотен подарък за 34-ия рожден, откривайки резултата. Само 5 минути по-късно обаче Александър Исак възстанови равенството.

До почивката домакините профукаха златни възможности да направят пълен обрат, а след антракта съдията отмени и гол за тях заради засада.

В 64-ата минута Шави направи гениален ход, пускайки на терена Ансу Фати. 19-годишният младок изигра ключова роля за последвалия разгромен успех за „блаугранас“. В рамките на 13 минути Барса заби три безответни попадения във вратата на Ремиро. Фати направи асистенции за головете на Усман Дембеле в 66-ата минута и Роберт Левандовски в 68-ата минута, а след това в 79-ата минута сам фиксира крайното 1:4 след връщане на жеста от полския голаджия.

Така Барселона вече е с актив от 4 точки и изскочи на 4-ата позиция в класирането. Реал Сосиедад е с 3 пункта на 10-ото място. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна шеметно за Барса. Още преди да е изтекла и 1-ата минута Левандовски откри резултата с дебютния си гол в Ла Лига. Гостите направиха светкавична контраатака, при която младокът Алехандро Балде пробяга над 50 метра терен и сложи топката на крака на поляка, който матира Ремиро 0:1. Така Лева си направи страхотен подарък за 34-ия си рожден ден, който е днес.

Радостта на каталунците обаче продължи само 5 минути. Александър Исак беше изведен перфектно и преодоля Тер Стеген за 1:1.

В 12-ата минута Усман Дембеле удари с лакът Муньос близо до тъчлинията. Съдията Хосе Мунуера обаче пожали нападателя на гостите и не му показа дори жълт картон, като дори можеше французинът и да бъде изгонен от игра.

В следващите минути Барселона стоеше по-добре на терена. С пропуск блесна Феран Торес, който не уцели целта в 24-ата минута.

Само 180 секунди по-късно  обаче на Марк-Андре тер Стеген му се наложи да се намесва след шут на Микел Мерино, а след това и на Кубо. В 44-ата минута вратарят на гостите отрази и удар на Давид Силва.

Малко преди почивката и Левандовски не успя да вкара нов гол, но за "блаугранас", този път с глава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След паузата домакините излязоха доста по-нахъсани. В 53-ата минута Брайс Мендес прати топката в мрежата след центриране от фаул. Попадението му обаче бе отменено заради засада, тъй като негов съотборник влияеше на играта.

Пет минути по-късно Мерино обстрелва вратата на Тер Стеген, който отново прояви класа.

Треньорът на Барса Шави Ернандес предприе възлов ход в 64-ата минута. Тогава специалистът направи двойна смяна, пускайки на терена Рафиня и Ансу Фати. Последният изигра важна роля две минути по-късно, когато подаде към Дембеле, който с шут по диагонала изведе отново  Барселона напред в резултата - 1:2.

Само 120 секунди по-късно гостите убиха интригата в мача. Левандовски вкара с едно докосване втория си гол в мача за 1:3. С втора асистенция се отчете Ансу Фати.

В 79-ата минута Фати ознаменува страхотното си включване в игра, реализирайки за 4:1. Той получи асистенция от Левандовски.

След този гол интригата приключи напълно и до края не паднаха нови попадения, а Барса продължи победната си серия срещу Реал Сосиедад.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Сосиедад: Ремиро, Елустондо, Субелдия, Льо Норман, Муньос, Мерино, Субименди, Кубо, Силва, Мендес, Исак

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кристенсен, Гарсия, Балде, Де Йонг, Педри, Гави, Дембеле, Торес, Левандовски

 

ПРЕДИ МАЧА:

Барселона започна новия сезон в Ла Лига с издънка, при това на „Камп Ноу“. Хората на Шави Ернандес не успяха да пречупят Райо Валекано и завършиха 0:0. Реал Сосиедад пък стартира кампанията с победа. Тимът от Сан Себастиан удари с 1:0 като гост Кадис.

Така каталунците ще предследват задължителна победа срещу коравия си съперник, за да не изостанат тотално в битката за титлата още в самото начало на сезона. Шави отново няма да може да разчита на новото попълнение Жул Кунде, който единствен от летните трансфери продължава да не може да бъде картотекиран в Ла Лига.

Барса като цяло е в добра серия срещу Реал Сосиедад. „Блаугранас“ записаха 5 поредни победи срещу съперника си в шампионата. В 10 поредни срещу те нямат поражение срещу тима от Сан Себастиан.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички