Родриго изпрати ясно послание до Карло Анчелоти относно позицията си в Реал Мадрид


Родриго изпрати ясно послание до Карло Анчелоти относно позицията си в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

10395 0

Реал Мадрид направи отличен старт на сезона, но имаше един играч, който се бори да достигне до оптимална форма и това е Родриго. 22-годишният бразилец има само един гол в 11 мача и той дойде при победата в първия кръг над Атлетик Билбао.

Родриго се представи отлично през миналия сезон, когато игра като дясно крило в системата 4-3-3. Въпреки това, старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти избра да премине към 4-4-2 за настоящата кампания, след като не успя да подпише с първокласен нападател през лятото.

Не е особено доволен от позицията си

Това означава, че Родриго е ползван най-често именно на тази позиция. Докато изпълняваше ангажиментите с бразилския национален отбор, той призна, че това не е любимата му роля на терена. 

"Винаги съм давал да се разбере, че имам способността да играя както по крилата, така и като нападател. Не веднъж съм казвал, че не обичам да съм номер 9 и в крайна сметка и в клуба, и тук трябва да го правя доста пъти, но не ми харесва много".

Това може да обясни лошата форма на Родриго досега през този сезон, въпреки че като се има предвид колко успех има Реал Мадрид досега, е малко вероятно Анчелоти да направи промени. Съвсем наскоро пък се появи любопитно разкритие за новата звезда на Реал Джуд Белингам. А именно, че Хосеп Гуардиола го е убеждавал 3 часа да избере Сити пред Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички