Рекорд на вратар остави интригата между Атлетико и Реал Мадрид за реванша


Рекорд на вратар остави интригата между Атлетико и Реал Мадрид за реванша

2778 0

Интригата в испанското дерби от четвъртфиналите в Шампионска лига между Атлетико и Реал Мадрид остана за реванша, след като на "Висенте Калдерон" двата отбора не успяха да си отбележат голове и завършиха при резултат 0:0. 

Реал Мадрид беше по-добрият отбор на терена, като през първото полувреме Ян Облак записа цели 6 спасявания, запазвайки равенството и шансовете на своя отбор за класиране към полуфиналите.

Неговите 6 намеси също така са рекорд, като нито един вратар в историята на лигата не е спасявал повече положения срещу Реал Мадрид в едно полувреме.

През втората част и Атлетико имаше своите шансове, но на два пъти Касияс беше на мястото си и запази мрежата си "суха".

В 7 пореден двубой обаче Реал Мадрид не може да спечели срещу Атлетико (Мадрид), но този път поне не допусна гол, за разлика от последното дерби между двата тима, спечелено с 4:0 от Манджукич и компания. Кристиано Роналдо пък продължи серията си от 9 мача без гол през второто полувреме в Шампионска лига.

В другата среща Ювентус удари Монако с 1:0.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид можеше да открие резултата още във 2'. При две поредни центрирания в наказателното поле Хамес овладя пред пеналта и комбинира с Карвахал, който от 10 метра пробва удар, но Облак улови. Минута по-късно контраатака на Реал Мадрид завърши с оставането на Гарет Бейл сам срещу Облак, но уелсецът не успя да преодолее вратаря.

В 9' и Кристиано Роналдо реши да се отчете с удар в мача, като пробва изстрел от пряк свободен удар на повече от 30 метра разстояние. Облак нямаше проблем и успя да улови топката.

Реал Мадрид продължи да играе по-добре, а в същото време отборът бързо се прегрупираше при загубена топка и празни пространства за Гризман и Туран нямаше. От това сериозно страдаше атаката на Атлетико, като в първия половин час вратата на Касияс не беше застрашена сериозно.

"Кралете" бяха по-опасни в нападение, но точно пред наказателното поле защитата на домакините действаше успешно и успяваше да отбие атаките. В 31' пък Гарет Бейл реши да пробва удар отдалеч с левия крак и изненада Облак, който все пак успя да отрази топката.

В 36' при центриране от корнер защитник на Атлетико успя да избие топката, но тя попадна в Хамес. Той пробва красив удар с външен фалц, но Облак с брилянтен рефлекс спаси. Минута по-късно "дюшекчиите" едва не реализираха след грешка на Рамос, който подари топката на Суарес. Той с глава подаде за Гризман, но Касияс отрази удара от 12 метра на френския национал. Това беше и първият точен удар за испанския шампион.

В 42' имаше нов опасен момент в полза на гостите. Варан поде контраатака отдясно и центрира в наказателното поле, където намери Бензема непокрит. Френският стрелец реши обаче да комбинира с Роналдо, вместо да стреля, и защитник успя да блокира подаването. Топката се озова в Хамес, който от малък ъгъл пробва удар, но Облак успя да парира. След това топката беше изчистена и опасността неутрализирана.

В последната атака за полувремето Гризман пропусна да реализира след чудесно центриране на Туран, а Рамос удари лошо главата си в тази на френския нападател - 0:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадирд продължи да бъде по-активният отбор, но положения пред Облак липсваха. В същото време "дюшекчиите" действаха по-съобразително в отбрана, а Гризман на два пъти от добри положения не успя да уцели вратата.

Така се стигна до 60', в която и двата състава бяха пощадени. В наказателното поле Манджукич предизвика Карвахал, който побесня и го удари в корема, а след това го и избута. Съдията обаче не видя ситуацията и не показа заслужен червен картон на Карвахал, както и втори жълт за нападателя на испанския шампион.

В 67' беше направен най-сериозният пропуск през второто полувреме. Марсело полетя по лявото крило, мина покрай трима и изведе Бензема на чиста позиция. Незнайно защо обаче Бензема комбинира с Роналдо, който беше блокиран, а впоследствие топката беше избита в тъч - все още 0:0.

Едва 15 минути преди края двамата треньори решиха да направят смени. Иско замени Бензема, докато Раул Гарсия се появи на мястото на Гризман. В 80' пък Туран направи за смях защитата на Реал Мадрид и пусна извеждащ пас за Манджукич. Карвахал пресече, докато Касияс точно пред погледа на нападателя на Атлетико изби в тъч. При последвалото подаване в наказателното поле Годин от 6 метра прати топката в аут.

В 89' домакините едва не откриха резултата, след като при изпълнение на корнер Торес отигра със задна ножица, но Касияс успя да парира. До края на мача гол така и не падна, а интригата остана за "Сантяго Бернабеу" след две седмици.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Диего Симеоне залага на отработеното 4-4-2 срещу един от любимите си съперници. Манджукич и Гризман водят нападението на тима, подпомагани от Туран и Коке. Габи и Суарес е дефанзивното дуо в средата на терена. Годин и Миранда са в центъра за защитата, а по двата фланга съответно Хуанфран и Сикейра. На вратата е поставен Ян Облак.

Карло Анчелоти също не изневерява на наложеното 4-3-3 от миналия сезон. Варан заменя Пепе в вцентъра на отбраната, като ще играе до Рамос. Отдясно е Карвахал, а отляво - Марсело. Изненадващо Иско е оставен на пейката за сметка на скоро възстановилия се от контузия Хамес Родригес. Той ще си партнира с Кроос и Модрич, а нападателното трио е непроменено - Роналдо, Бейл и Бензема.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Градските съперници Атлетико М и Реал М имат сметки за уреждане преди днешния първи четвъртфинал в Шампионската лига на "Висенте Калдерон". Белия балет ще иска да измие срама от 0:4 в дербито през февруари, докато дюшекчиите ще се опитат да отстранят съседите от ШЛ, след като бяха победени драматично от тях на финала в Лисабон миналата година с изравнителен гол на Серхио Рамос в последната минута и 4:1 за Реал след продължения.

Откакто бе теглен жребият в Нион, на "Бернабеу" вече знаеха, че срещу Атлетико М на карта е поставен целият сезон. Ако дюшекчиите бъдат елиминирани, кампанията, която вървеше към пълен провал през февруари, може да бъде спасена. Евентуален успех ще послужи като морален стимул за спечелването на всички оставащи мачове в Примера и актив от 94 точки, които ще позволят на Реал Мадрид да мечтаят и за титлата в Испания. Ако обаче Атлетико М отстрани Реал за трети път през този сезон - след победите за Суперкупата на Испания и Купата на краля, това ще бъде последният пирон в ковчега на Анчелоти. Повече от половин дузина играчи ще изживеят последните си 2 месеца на "Бернабеу", ще има пълна реконструкция на състава и нов треньор.

"Имам големи очаквания и мотивация за Шампионската лига. Без съмнение Атлетико е голям отбор, но ние ще прекъснем серията си срещу тях". зарече се Алваро Арбелоа, който завърши с капитанската лента срещу Ейбар, но ще остане на пейката в дербито.

"Отиваме на "Калдерон" с оптимизъм, знаейки, че реваншът е на нашия стадион. Реябва да вземем добър резултат и да покажем на всички кой е Реал Мадрид", допълни младокът Хесе, който се разписа при 3:0 над Ейбар в събота.

При Диего Симеоне стадионът на Атлетико се превърна в истински ад за Реал Мадрид. В трите си визити на "Калдерон" през 2014/15 Белия балет записа три загуби и не вкара нито един гол - 0:4, 0:2 и 0:1. Като добавим и мачовете на "Бернабеу", тимът на Ел Чоло е 4-2-0 срещу Реал в шестте срещи през сезона. В един от двубоите - този за Купата на краля, Симеоне даде почивка на голяма част от титулярите, но дори това не му попречи да победи големия съперник. През февруари и контузията на Коке в началото не спря рохибланкос по пътя към разгрома с 4:0 с голове на Тиаго, Саул, Грийзман и Манджукич.

"Не можем да допуснем същите грешки от последните ни двубои срещу тях. Трябва да играем с повече скорост, както го направихме в края на миналата година и в последните няколко мача и съм сигурен, че ще направим страхотен мач", каза защитникът Пепе.

"Висенте Калдерон" отново се оказа тесен за всички, които искат да се насладят на зрелището. Стадионът ще се напълни за десети път през кампанията (55 хиляди зрители), като от клуба можеха да продадат поне още 20 хиляди билета, ако капацитетът го позволяваше.

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че бъдещето му в клуба не зависи от предстоящите два мача. "Важна е работата през целия сезон - спокоен е наставникът. - Всеки двубой с Атлетико е много различен. Видяхме и отчетохме грешките, които допуснахме в миналото. Целта ни е да продължим напред, но не мисля, че сме фаворити. Трябва да бъдем компактни и единни и да покажем кураж, какъвто се изисква в такива двубои. За мен винаги е чест да срещна Чоло Симеоне, но също така и голям проблем"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички