Реал взе аванс пред Барса след труден успех в Билбао


Реал взе аванс пред Барса след труден успех в Билбао
Снимка: Getty Images/Guliver

2453 0

 

Реал Мадрид победи Атлетик (Билбао) в мач от 28-ия кръг на Ла Лига и дръпна с 5 точки на върха пред Барселона. "Белите" прекъснаха серията на "баските" от 10 поредни победи у дома.

Това бе и 49-и пореден мач, в който играчите на Реал вкарват гол. Любопитното е, че днес Кристиано Роналдо не вкара гол, но даде 2 асистенции.

 

"Белите" откриха чрез Карим Бензема в 25-ата минута, Атлетик изравни чрез Ариц Адуриц в 65-ата минута, а Каземиро в 68' направи 2:1.

"Кралският клуб" е на върха в класирането с 65 точки, с 5 повече от Барселона, докато тимът от Билбао е седми с 44 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Атлетик започна мача отлично - с агресия "баските" успяваха да притеснят отбраната на "белите" от самото начало. Така в 7-ата минута резултатът можеше да бъде открит, след като Навас изпусна топката и се наложи Начо да чисти пред голлинията.

При първата си атака мадридчани стигнаха до гол чрез Роналдо, който обаче бе отменен заради засада в 9-ата минута. Мачът продължи да е динамичен и атакуващ, като в рамките на 1 минута двата тима можеха да поведат, но резултатът се запази 0:0. В 15' Йерай бе изведен и след неразчетено излизане на вратаря можеше да вкара, но не намери добре топката. В следващата минута Реал отговори бързо - Бейл намери Роналдо, той стреля, но Кепа се разтегна и успя да отрази.

В 17' Серхио Рамос можеше пак да покаже головия си нюх, след като плонжира и стреля с глава след свободен удар. Той обаче не бе достатъчно точен.

В 25' след прекрасна акция между Каземиро, Роналдо и Бензема Реал поведе в трудното гостуване. Роналдо получи отляво от Каземиро и сервира топката по чудесен начин за Бензема, който не сгреши - 1:0. В ситуацията и Лапорт закъсня да покрие французина. Голът за Бензема беше осми от началото на сезона.

В края на полувремето Атлетик натисна, но тактиката им не сработи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Слд почивката Атлетик отново бе по-настойчивият тим. Въпреки това, по-близо до гола беше Реал, като пред Бензема се откри нелоша възможност, той обаче беше в засада. Постепенно мадридчани започнаха да налагат своето темпо в играта.

След първата четвърт на второто полувреме Атлетик отново показа импулс в играта си и в 63' се наложи Кейлор Навас да направи блестящо, но трудно спасяване, за да задържи аванса на своя тим. Въпреки това, нямаше кой да спре "баскитев" в 65-ата минута, когато след поредица от подавания Ариц Адуриц успя да прониже Навас след удар с глава - 1:1. 

Класата обаче си каза думата и Реал успя да поведе отново в 68'. Кроос центрира от корнер, Кристиано Роналдо свали към непокрития Каземиро, който хладнокръвно направи 2:1 в полза на Реал. В 72' Реал можеше да сложи край на спора с трети гол, но Бензема реши да потърси Роналдо, вместо да стреля и ситуацията бе предотвратена.

В 79' се случи нещо рядко срещано в мачовете на Реал - голямата звезда Кристиано Роналдо бе сменен от треньора Зидан, а на мястото му влезе Иско. По-късно Мората влезе на мястото на Бензема.

СЪСТАВИТЕ:

Атлетик: 26. Кепа, 24. Баленсиага, 18. Де Маркос, 27. Йерай, 4. Лапорте, 15. Лекуе, 7. Бенят, 11. Уилямс, 8. Итураспе, 22. Раул Гарсия, 20. Адуриц

Реал Мадрид: 1. Навас, 12. Марсело, 6. Начо, 2. Карвахал, 4. Рамос, 19. Модрич, 8. Кроос, 14. Касемиро, 9. Бензема, 11. Бейл, 7. Роналдо

ПРЕДИ МАЧА:

Пред Реал предстои доста тежък сблъсък, който трябва да спечели на всяка цена, тъй като авансът им пред Барселона в момента е само 2 точки и при издънка днес могат да загубят първото място.

Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Пепе, Коентрао и Варан, докато всички други са на линия за днешната среща и се очаква отборът да излезе с най-доброто.

Домакините ще бъдат без контузените Ремиро и Сабин, както и без наказания Сан Хосе. Баските са загубили 12 от последните си 14 мача срещу "кралете", като единствената им победа за този брой срещи бе на "Сан Мамес" през 2015 година с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички