Меси пак спаси Барса срещу коравите баски за Купата (ВИДЕО)


Меси пак спаси Барса срещу коравите баски за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1448 0

Само в рамките на една седмица аржентинският магьосник на Барселона Лионел Меси отбеляза трети пряк свободен удар в трети пореден мач и класира каталунците на четвъртфинал в турнира за Купата на краля.

Барселона срази с 3:1 Атлетик (Билбао) в реванша на "Камп Ноу" и заличи пасива от 1:2 в станалия скандално известен първи двубой в столицата на баските. Невероятното е, че тогава Меси вкара попадението на "блаугранас" от пряк свободен удар, след това през уикенда се разписа по същия начин при хикса 1:1 с Виляреал в Примера, а сега наказа отново вратаря Горка Ирайсос от статично положение.

Едва в 35-ата минута Барселона поведе на Атлетик, и то без да има предимство в игрово отношение, но Неймар се погрижи топката да стигне по великолепен начин на крака на Луис Суарес, който с фамозно воле от около 12 метра препарира вратаря на гостите за 1:0.

В 48-ата минута Неймар прекрати срамната си голова суша с екипа на Барселона и реализира дузпа за 2:0, като това бе първото му попадение от 12 мача насам - за последно посече Манчестър Сити при разгрома с 4:0 на "Камп Ноу" в Шампионска лига на 19 октомври, а в Примера не бе вкарвал от поражението с 3:4 от Селта във Виго на 2 октомври.

Енрик Саборит обаче върна гола на надеждата за баските в 51-ата минута, с което напълно заслужено ги остави в играта до заключителните секунди на двубоя. В 78-ата обаче Меси отново демонстрира несравнимото си майсторство от преки свободни удари и наниза решителното попадение в полза на каталунците - негово 26-о за сезона.


FC Barcelona 3-1 Atletic Bilbao All Goals... by ak-productions

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички