Реал Сосиедад изхвърли Реал Мадрид от Купата след много драма и голово шоу на "Бернабеу"


Реал Сосиедад изхвърли Реал Мадрид от Купата след много драма и голово шоу на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

13624 0

Реал Мадрид бе отстранен от Реал Сосиедад на 1/4-финалите на Купата на Краля. В изключително вълнуващ и динамичен двубой "белия балет" загуби с 3:4, като в даден момент дори изоставаше с 1:4. По този начин гостите слагат край на непобедимата серия на столичани, продължила 21 мача.

Много силен двубой за гостите изигра Александър Исак, който отбеляза 2 гола и асистира за едно от попаденията. Мартин Йодегор, който е под наем от мадридчани в Сосиедад отбеляза първото попадение. А Мерино се разписа за 1:4. За мадридчани Марсело се разписа в 69' за 1:3, а Родриго и Начо върнаха надеждите на "белия балет", но така и не успяха да стигнат поне до продължения. Освен това Реал за първи път допусна 4 гола под ръководството на Зинедин Зидан.

Срещата започна много динамично, като почти не се играеше в средата на терена, а двата отбора се хвърлиха в атака. В 10' Диас намери Бензема, който овладя в наказателното поле и стреля по диагонал, но вратарят на гостите спаси. В 16' Янузай стреля от наказателното поле, но Милитао се намеси добре.

В 18-ата минута Льо Норман фаулира Хамес пред наказателното поле, за което получи жълт картон. При последвалия свободен удар Родригес шутира над стената. В 22' играчът на Мадрид, който е под наем в Сосиедад - Мартин Йодегор откри резултата. Първо Ареола отрази удар, но след това не успя, като имаше и малък рикошет от крака на Милитао.

В 33' Александър Исак нахлу в наказателното поле и трябваше да преодолее само вратаря, но прати топката високо над напречната греда. 3 минути след това Хамес Родригес намери пространство на границата на наказателното поле и отправи много силен удар към долния ляв ъгъл, но Алехандро Ремиро го разколеба със страхотно спасяване с две ръце. Малко след това Винисиус проби от ляво, но закъсня с подаването си към Бензема в наказателното поле.

В края на полувреме Исак пропиля две невероятни възможности, като при втората Сосиедад организира много бърза контраатака, но нападателят не успя да стреля достатъчно прецизно.

Втората част започна по кошмарен начин за мадридчани. Още в 50' Александър Исак успя да се разпише, но попадението не бе зачетено заради засада. 4 минути след това обаче нямаше какво да спаси домакините. Отново Исак посрещна перфектно центриране от Мугуруза дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Последва точен шут, пратил топката във вътрешната страна на лявата греда - 0:2.

Шокът за "белия балет" стана още по-голям, когато Исак отбеляза трето попадение в 56'. Той овалдя овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля в горния десен ъгъл. Три минути след това Марсело успя да върне едно попадение. Страхотна работа от страна на Брахим Диас, който изигра важна роля в организацията на атаката. Той центрира към Марсело, който преодоля Алехандро Ремиро с брилянтен удар в долния ляв ъгъл.

Мадридчани наложиха контрол върху случващото се на терена, използвайки устрема от попадението. В 63' Винисиус напредна в наказателното поле, освобождавайки се от пазача си, но прати удара си встрани от дясната греда. Исак, който изигра много силен двубой, този път направи страхотна асистенция в 69' към Мерино, който угаси надеждата за "белия балет" - 1:4.

Последните 10-ина минути бяха изключително емоционални. Първо в 79' Винисиус успя да се разпише, като Ремиро не се намеси никак добре. ВАР обаче покри грешката му, тъй като попадението бе отменено заради засада. Веднага след подновяването на играта обаче Реал все пак стигна до гол. Отново Винисиус свърши страхотна работа в наказателното поле и подаде към Родриго, който с първото си докасване след влизане в игра успя да се разпише - 2:4.

В 3' от добавеното време Начо успя да се разпише, а малко след това Горосабел бе изгонен след втори жълт картон. Макар до края "белия балет" да натисна, търсейки изравнително попадение, то не бяха достатъчно ефективни в атака.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Ареола; Начо, Милитао, Рамос, Марсело, Валверде, Кроос, Хамес, Браим Диас, Бензема, Винисиус

РЕАЛ СОСИЕДАД: Ремиро, Горосабел, Ариц, Льо Норман, Монреал, Субелдия, Мерино, Йодегор, Янузай, Исак, Оярсабал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид е в чудесна ситуация преди своя мач - тимът е на върха на класирането в Ла Лига и играта им отбеляза значителен прогрес. Купата на Краля е единственият трофей, който Зинедин Зидан не е печелил с "Кралския клуб" и сега шансовете са големи това да се промени.

"Това е финал, а не четвъртфинал. Те (Реал Сосиедад) няма да ни дадат даром нищо. Трябва да бъдем съсредоточени още от първата минута. Те са много добър отбор" - сподели френският наставник на "кралския клуб".

Реал Сосиедад пък печели в Мадрид доста рядко. Сосиедад победи "белите" през януари 2019 година, когато треньор бе Сантяго Солари, а преди този успех за последно бяха печелили на "Бербабеу" за последно през 2004 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички