Реал сe развихри срещу кошмара на Барса, запази шанс за титлата


Реал сe развихри срещу кошмара на Барса, запази шанс за титлата
Снимка: Guliver/GettyImages

1424 0

Реал Мадрид не повтори жестоката грешка на Барселона срещу Гранада и, въпреки че през второто полувреме испанският евроучастник през тази година затрудни за момент шампионите, "кралския клуб" стигна до категоричен успех с 4:1 в гостуването си от 36-ия кръг на испанския елит. 

През първото полувреме "белия балет" не остави никакви шансове на своя съперник и натискаше опонента си през цялото време. Сериозни пропуски за пореден мач направи Винисиус, който пропиля няколко отлични шанса, но въпреки това Реал се оттегли на почивка с 2 гола аванс. 

Първото попадение бе дело на Лука Модрич след брилянтна акция отляво, дело на младока Мигел Гутиерес. Левият бранител напредна и с красиво копване изведе хърватина в наказателното поле, а маестрото на "кралете" плъзна топката между краката на вратаря. 

В добавеното време на първата част пък Родриго показа на бразилския си колега как се завършват атаките, след като останал един-срещу-един със защитник го подмина на скорост и прати топката неспасяемо във вратата. 

През вторите 45 минути Реал отново имаше превес, но след вълшебна контраатака Гранада върна интригата в мача. В 71' домакините развиха нападение по дясното крило, което завърши с мощен удар на Марин, който бе отразен от Куртоа, но Молина на празна врата реализира. 

Това обаче не притесни "кралете", които осъществиха жесток натиск, и бързо си върнаха важния аванс. Първо резервата Азар в 75' бе изведен в наказателното поле и от аутлинията успя да подаде към връхлитащия към малкия пеналт Одриосола - удар с левия крак и 3:1. Само минута по-късно пък стражът на домакините Силва направи страхотна глупост, след като излезе от пеналта, за да избие далечно подаване, но топката се удари в защитник, озова се в краката на Бензема, а той от 16 метра намери опразнената врата - 4:1 за "белия балет". 

Благодарение на победата Реал запази шансовете си за втора поредна титла живи, макар и много малки. Атлетико има по-лека програма от градския си опонент в оставащите 2 кръга, като разликата в момента е две точки в полза на "дюшекчиите" - 80 срещу 78. Барселона има 76 точки и математически може да загуби шансовете си още в следващия кръг след издънката срещу Леванте. 

През уикенда Реал Мадрид гостува на "Сан Мамес" на Атлетик Билбао. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички