Реал се поизмъчи срещу каталунски гост на "Бернабеу"


 Реал се поизмъчи срещу каталунски гост на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1169 0

Реал Мадрид победи, но не убеди срещу Еспаньол в Ла Лига. На своя "Сантяго Бернабеу" "Белия балет" записа минимален успех с 1:0 над борбения съперник, благодарение на проблясък на Марко Асенсио. Със спечелените 3 точки грандът от Мадрид временно застана начело в класирането.

През първото полувреме тимът на Хулен Лопетеги доминира на терена, но не успяваше да стигне до добри голови ситуации. В 43' обаче опитният отбор се възползва от грешка на съперника, за да поведе. В ситуацията защитник на каталунския тим подари топката на Асенсио, който с диагонален шут опъна мрежата на Диего Лопес.

След почивката Лопес направи решително спасяване, предотвратявайки попадение на Лука Модрич в 48'. Бившият вратар на мадридчани се отчете с важна намеса и в 73', отразявайки изстрел на Серхио Рамос с глава.

В класирането Реал е първи, с 13 точки, с 1 повече от втория Барселона, който обаче е и с мач по-малко. Еспаньол е на шестата позиция със 7 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички