Реал с приказен обрат за секунди и безценна победа над Валенсия, с която се качи на върха в Ла Лига


Реал с приказен обрат за секунди и безценна победа над Валенсия, с която се качи на върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images

4687 0

Испанският гранд Реал Мадрид взе изключително важна и трудна победа в дербито от кръга в Ла Лига срещу Валенсия. Срещата на "Местая" завърши при резултат 2:1 в полза на "кралския клуб", който осъществи пълен обрат, за да стигне до успеха.

Двата тима изиграха много здрав дуел. Домакините излязоха напред в резултата в 66-ата, когато юношата на Реал Уго Дуро вкара гол на "белия балет", като се възползва от неориентирана игра на Лукас Васкес в отбрана.

Изглеждаше сякаш това ще бъде достатъчно за успех в полза на "прилепите", но в последните минути от срещата, в рамките на по-малко от 2 минути, Винисиус Жуниор и Карим Бензема взеха нещата в свои ръце.

Първо французинът комбинира с бразилеца, който стреля и след рикошет в противников играч се разписа (86'), а след това именно Винисиус центрира към Бензема, който засече топката пред излезлия неразчетено вратар на домакините (88').

С победата Реал Мадрид излезе на върха в класирането в Ла Лига с 13 точки от 5 мача. Тимът има с точка повече от градския си съперник Атлетико (Мадрид), докато на 3-ото място се нарежа именно Валенсия с 10 пункта.

СЪСТАВИ

Валенсия: Мамардашвили, Алдерете, Гомес, Дуро, Корея, Фулкие, Вас, Паулища, Гедеш, Гиямон, Солер

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Модрич, Валверде, Азар, Винисиус, Бензема

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима започнаха по много равностоен начин и след четвърт час игра притежанието на топката бе с малко в полза на Реал (55%). "Кралския клуб" имаше предимство и при опитити за гол (4 срещу 2), но към момента така и нямаше някое от така наречените 100%-ови положения за попадения пред някой от двата тима.

Постепенно Реал Мадрид вдигаше оборотите и налагаше своето темпо върху двубоя, но същевременно Валенсия не пропускаше всяка удобна възможност, за да демонстрира, че може да бъде много опасен.

В 37-ата минута Карим Бензема се справи по впечатяващ начин на ъгловото флагче с противников играч, влезе опасно в наказателното поле, размени технично двойно подаване с Еден Азар и опитва моментално да стреля отблизо, но ударът му бе блокиран.

В 43-ата минута Паулиста бе намерен в наказателното поле с прецизно центриране от пряк свободен удар. Капитанът насочи добре топката, но Куртоа се бе позиционирал на ниво и успя да спаси удара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 5 минути след началото на второто полувреме Валенсия бе много близо до това да поведе в резултата. Гонсало Гедеш получи топката на границата на наказателното поле и отправи добър изстрел, но той мина с много малко над напречната греда.

66' - 1:0! Неориентирана игра в отбрана на Лукас Васкес и топката се озова през Уго Дуро, който с кинжален удар по диагонала наказа отбора, чийто юноша е, за да открие резултата.

Само 2 минути по-късно Карим Бензема имаше чудесен шанс да изравни резултата, но ударът му от наказателното поле бе отразен по великолепен начин от Мамардашвили. 

86' - 1:1! Бензема получи топката в наказателното поле, след което комбинира с Винисиус вляво по нападението. Младият бразилец не се поколеба и моментално изстреля топката, а след рикошет в противников бранител Мамардашвили бе пратен в грешния ъгъл, а топката попадна в мрежата му.

88' - 1:2! Обратът е оформен за секунди! Винисиус центрира в наказателното поле, а там Бензема се пребори с двама защитници и изпревари вратаря на Валенсия, който излезе неразчетено, за да засече топката в опразнената врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един срещу друг се изправят два отбора, които са с абсолютно еднакви показатели през този сезон - 4 точки от 10 мача, 3 отбелязани попадения и 1 получено. Именно тези тимове са и непосредствено след лидера в класирането Атлетико (Мадрид), който е с точка повече, но и двубой аванс.

Така след днешната среща "кралския клуб" или "прилепите" ще имат възможност да се качат на върха в подреждането еднолично, като осезаемият фаворит на букмейкърите е съставът на Карло Анчелоти.

През миналия сезон двата отбора си размениха по един успех в шампионата, след като първо Валенсия надделя с 4:1 чрез 3 дузпи и един автогол, а през февруари тази година Реал си върна на "прилепите" и спечели с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички