Канадски баскетболист е на 15 и е поразителните 226 сантиметра


Канадски баскетболист е на 15 и е поразителните 226 сантиметра
Снимка: Instagram

503 0

Младият канадец Оливие Рю влезе в книгата на Рекордите на Гинес през седмицата, след като бе обявен за най-високия тийнейджър в света. На 15-годишна възраст Рю е висок 226,7 сантиметра и носи обувки 50-и номер.

Пред младия баскетболист в историята на НБА има само петима, които са с по-висок ръст от него – Джордж Муресан, Мануте Бол, Яо Минг, Славко Враниеш и Шон Брадли.

Оливие започва да играе баскетбол, когато е на 5 и през 2018-а година взима участие за младежите на Франция, макар да е само на 12-годишна възраст.

Рю дори е бил пробван в академията на Реал Мадрид, след като има снимки с футболистите на „кралския клуб”, но баскетболният мадридски клуб не го привлича в редиците си. Мечтата на Рю е да играе в НБА, а неговият любимец е ЛеБрон Джеймс.

Младокът привлича вниманието и извън баскетбола. Вестник Marca пише в изданието си, че по време на ваканция в Куба той не може дълго време да се качи в стаята си заради желание на посетители да се снимат с гиганта.

Семейството на Оливие е пълно с високи хора – неговият баща Жан-Франсаоа е волейболист и е висок 207 сантиметра, а майка му – Ан Гарипи, е бивша плувкиня и е 185 сантиметра. Неговият брат е „скромните” 210 сантиметра.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Мит или истина: български вратар оставя трайна следа в Байерн Мюнхен?

След като SportLive.bg представи повече подробности около кариерите на едни от най-изявените футболисти...

Реклама

Най-четени новини


виж всички