"Белият балет" без основни фигури срещу Атлетико, надеждата е в отписан


"Белият балет" без основни фигури срещу Атлетико, надеждата е в отписан

1417 0

Хавиер Ернандес-Чичарито, който бе отписан от Карло Анчелоти в по-голямата част от сезона, ще се превърне в голямата надежда на Реал Мадрид в реванша срещу Атлетико от четвъртфиналите на Шампионската лига. Мачът е днес от 21,45 часа на "Бернабеу".

Мексиканецът ще започне заедно с Кристиано Роналдо на върха на атаката на "Белия балет", тъй като Карим Бензема е контузен и пропуска дербито с "дюшекчиите". Аут за двубоя са още Лука Модрич, Гарет Бейл и наказаният Марсело.

Само преди седмица в лагера на Реал всички изглеждаха изпълнени с увереност, тъй като Карлето не можеше да намери място за всичките си звезди в състава. Остави на пейката любимеца на публиката Иско за сметка на Бейл и Хамес Родригес. След завръщането на колумбиеца Реал започна да показва играта от най-добрите си мачове, но италианският треньор отново е засипан с проблеми. Модрич, който е основна фигура в средата на терена, ще се лекува поне 6 седмици и общо четирима от титулярите не са на линия за един от най-важните мачове през кампанията.

Последният път, когато Реал имаше толкова много проблеми за мач от Примера дивисион срещу същия съперник, резултатът бе катастрофален. Атлетико (Мадрид) разби осакатения състав на "Белия балет" с 4:0 на "Висенте Калдерон" преди малко повече от 2 месеца. Тогава липсваха Пепе, Рамос, Марсело, Модрич и Хамес. И дори присъствието на звездното трио - Бейл, Бензема, Роналдо, не помогна на Реал да се спаси от болезнения рагром.

В лагера на Атлетико не бързат да се радват и приемат със смесени чувства проблемите на врага. В щаба на Симеоне са доволни, но и объркани, тъй като се чувстват по-комфортно, когато Реал е в ролята на фаворит. Страхуват се, че смяната на ролите ще доведе и до смяна в сценария. Не бива да се забравя, че Атлетико е в историческа серия от 7 поредни мача без загуба от "Кралския клуб".

Кадровите проблеми на Симеоне не са много. Манджукич не тренира в понеделник, но изглежда, че ще бъде титуляр. най-вероятно Ел Чоло ще заложи на същия състав, с който победи Реал с 4:0 през февруари. Единственото изключение е на вратарския пост, където Ян Облак си заслужи титулярното място вместо Мигел Анхел Моя. Има и вариант да избере схема 4-3-3 с Манджукич, Гризман и Арда в атака, подпомагани от Коке, Тиаго и Саул Нигес.

Според местните медии над 3000 фенове ще подкрепят "рохибланкос" на "Бернабеу".

В Реал контузиите на атакуващите фигури означават, че Чичарито ще получи важност, каквато никой не можеше да си представи само преди седмица. Дори мексиканецът едва ли е очаквал, че ще се наложи да започне като титуляр в толкова важен момент. През март той изглеждаше отчаян от липсата на игрово време и бе тотално отписан от Анчелоти.

"Ситуацията ми е разочароваща. Давам всичко от себе си на тренировка, но не играя в мачовете. не ми се дава никаква възможност", оплака се Грахчето в свое интервю. В рамките на дни обаче той се превърна от твърда резерва в голямата надежда на Реал Мадрид. За целия сезон той изигра само 6 мача като титуляр във всички турнири. При това 2 от тях са срещу третодивизионния Корнея за Купата на краля, а други 2 -срещу Лудогорец в групите на Шампионска лига. Игра по 90 минути и срещу слабаците Ейбар и Леванте в Примера дивисион, както и 86 минути при 3:1 над Малага през уикенда. Положителното е, че при него няма натрупана умора и изглежда свеж. Освен това показа, че може да комбинира добре с Кристиано Роналдо в предни позиции. Отчете се с гол и асистенция в последните 2 мача. Осъзнава, че двубоят с Атлетико е неговият голям шанс да смълчи критиците си и да докаже, че наистина има място за него в състава на Реал.

Анчелоти се колебае само за заместника на Модрич в средата на терена. Вариантите са Ияраменди, Кедира и Лукас Силва. Първият изглежда фаворит, но не бива да се забравя, че Карлето изненадващо заложи на Кедира във финала на Шампионската лига, след като германският национал дълго време не бе играл заради контузия.

Хуанма Труеба, Фредерик Ермел, "AS"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички