Реал Мадрид запази суха мрежа и се справи с Ейбар


Реал Мадрид запази суха мрежа и се справи с Ейбар

991 0

Реал Мадрид показа, че шокът срещу Барселона е забравен, след като възпитаниците на Рафаел Бенитес стигнаха до ценна победа с 2:0 като гост на една от приятните изненади през този сезон Ейбар.

Футболистите на "кралския клуб" имаха пълно преимущество в срещата, но от цели 17 удара успяха да отбележат само два гола.

Първото попадение в мача падна в 44'. Тогава топката беше изчистена на крилото, където Лука Модрич с отлично центриране намери Гарет Бейл, който с глава даде аванс на 32-кратните шампиони на Испания.

Втората част отново мина под диктовката на "белия балет", който вкара от единствения си точен удар. В 82' Роналдо беше точен от дузпа и подпечата победата на Реал Мадрид.

Това беше и първи мач за "кралете" от 3 мача във всички турнири (и 3 мача в Ла Лига), в който не допускат гол в своята врата. Също така Роналдо се отчете с гол във втори пореден двубой, което му се случва рядко през настоящия сезон.

Въпреки победата Реал Мадрид остава на 6 точки от лидера Барселона, като се намира на 3-о място зад големия столичен враг Атлетико.

За Ейбар това беше едва трета загуба за сезона, като и трите са от големите отбори в Испания - Барселона, Атлетико и сега Реал Мадрид. Отборът е с 18 точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички