Реал Мадрид взе важна победа в Ла Лига преди сблъсъците с Ливърпул и Барселона


Реал Мадрид взе важна победа в Ла Лига преди сблъсъците с Ливърпул и Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3392 0

Реал Мадрид загря за тежката серия, която предстои за отбора, като спечели с 2:0 срещу Ейбар в двубой от Ла Лига. Така "кралския клуб" ще влезе с настроение в двата сблъсъка с Ливърпул в Шампионска лига и в голямото дерби с Барселона (трите мача ще се изиграят в рамките на 8 дни - от 06.04 до 14.04).

Точни за Реал Мадрид в днешната среща бяха Марко Асенсио в 41-ата минута и Карим Бензема в 73-ата. Любопитно е да се отбележи, че футболистите на Зинедин Зидан реализираха още цели 3 попадения, но всички те бяха отменени правилно поради засади.

Реал временно измести Барселона и се доближи на 3 точки от лидера Атлетико (Мадрид), но е и с мач повече от съперниците си. Ейбар пък не успя да вземе важни точки в борбата за оцеляване и спасението може да остане на цели 5 пункта, ако Елче вземе своя двубой.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Милитао, Начо, Менди, Васкес, Каземиро, Модрич, Иско, Асенсио, Бензема

Ейбар: Димитрович, Алварес, Арбия, Гарсия, Диоп, Кике, Леон, Оливейра, Посо, Рафа, Салватиера

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко повече от четвърт час след началото на второто полувреме можеше да се стигне до изключително куриозен автогол, след като топката бе върната към Тибо Куртоа, но той не съобрази траекторията си, оставяйки я да мине покрай него, а след това трябваше да я гони и да я избие от голлинията.

Около 70-ата минута Реал стигна до трети гол за двубоя, който бе отменен заради засада. Този път чрез Каземиро.

73' - 2:0! Авансът за "кралския клуб" е удвоен, след като Винисиус се справи отлично по фланга и центрира меко, а Карим Бензема се извиси във въздуха и от непосредствена дистанция нямаше как да сбърка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Във 2-рата минута гостите опитаха изстрел отдалеч, но Куртоа се справи и изби. Само секунди по-късно топката бе буквално подарена на Карим Бензема, който имаше предостатъчно време, останал сам срещу вратаря. Френският нападател опита да го заобиколи и да стреля, но Димитрович успя да протегне ръка и да спаси.

В 5-ата минута Марсело се справи отлично на левия фланг и запази притежанието на топката след отлична техника. След това той центрира към Бензема, който с глава успя да вкара. Попадението обаче бе моментално и правилно отменено поради засада.

В 21-ата минута Асенсио се нае с изпълнението на пряк свободен изстрел, който бе от доста странична позиция. Испанският национал реши да стреля директно, а ударът му се отби в гредата.

В 37-ата минута Иско стреля от границата на наказателното поле, а впоследствие топката бе отклонена технично с пета от Асенсио и попадна в мрежата. И този гол обаче бе отменен поради засада.

41' - 1:0! Малко преди края на полувремето Асенсио бе изведен с чудесен пас на Каземиро зад противниковата отбрана. Испанецът успя да преодолее Димитрович с техничен изстрел и откри резултата, като този път попадението бе редовно.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралския клуб" все още има амбицията да защити титлата си от миналия сезон, но задачата ще бъде трудна. Отборът изостава на 6 точки от лидера Атлетико (Мадрид) и на 2 от втория Барселона, така че победата срещу Ейбар, който се бори за своето оцеляване, е задължителна.

Това ще е и генерална репетиция за Зинедин Зидан и компания, тъй като за Реал Мадрид предстои изключително тежка серия от мачове, която започва само след няколко дни и ще се състои в рамките едва на 8 дни.

През тях тимът ще се изправи на два пъти срещу Ливърпул на 1/4-финала в Шампионска лига (06.04 и 14.04), а между тях ще посрещне у дома Барселона за "Ел Класико" от Ла Лига (10.04). Именно в тези дни мечтите на "белия балет" за златен дубъл могат да угаснат напълно. Преди това обаче - 3-те точки срещу Ейбар са повече от задължителни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички