Реал Мадрид тръгна с победа през новия сезон, Модрич "блесна" с червен картон (ВИДЕО)


Реал Мадрид тръгна с победа през новия сезон, Модрич "блесна" с червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9299 0

Отборът на Реал Мадрид започна сезон 2019/2020 в испанската Примера Дивисион с победа. Играчите на Зинедин Зидан спечелиха гостуването си на Селта Виго с 3:1 въпреки че през втората част играха с човек по-малко.

Още в 12' "белия балет" излезе напред в резултата. Гарет Бейл, който получи титулярно място днес, направи добър пробив и намери Карим Бензема, който засече за 1:0.

През втората част Лука Модрич бе изгонен само 9' след подновяването на играта. Това се случи с помощта на системата ВАР, след като хърватинът извърши неспортсменско нарушение. Въпреки това почти веднага гостите стигнаха до втори гол чрез Тони Кроос, който с бомбен шут удвои. В 80' Лукас Васкес сложи точка на спора след асистенция на Карим Бензема, като след това френският таран бе замене от Лука Йович, за да може новия нападател на тима да направи официалния си дебют. 

В добавеното време на втората част и домакините стигнаха до попадение. То бе дело на Лосада, но по никакъв начин не промени развоя на срещата.

Още в 12' Реал Мадрид откри сметката си за новия сезон. Изненадата в тима на Зинедин Зидан - Гарет Бейл направи чудесен пробив по левия фланг, след което пусна остро в малкото наказателно поле, където Карим Бензема засече - 0:1.

След попадението Лука Модрич на няколко пъти направи остри пробиви в противниковото наказателно поле, но без успех. В 35' Гарет Бейл направи нов отличен пробив, но не успя да комбинира с никого, тъй като съотборниците му не успяха да му асистират в предни позиции.

Веднага след това Лука Модрич получи пред наказателното поле и отправи хубав удар по земя. Рубен Бланко обаче блокира отлично и топката излезе в корнер.

Обратно на очакванията в добавеното време на първата част Селта стигна до изравнително попадение. Браис Мендез успя да се разпише, но последва преразглеждане на попадението от системата ВАР и голът бе отменен заради игра с ръка.

Втората част не започна добре за гостите. 9' след подновяването на играта Лука Модрич бе изгонен с директен червен картон с помощта на ВАР. Веднага след това пък домакините нацелиха греда след удар с глава на Нестор Араухо, който надскочи защитата на Реал в наказателното поле.

Въпреки че останаха в намален състав момчетата на Зидан стигнаха до втори гол. Той стана факт след дълго разиграване от ляво, при което Тони Кроос получи пред наказателното поле и с мощен удар в горния ляв ъгъл матира Бланко - 0:2.

10' преди края на срещата играчите на Зинедин Зидан официално сложиха точка в спора с трети гол. Карим Бензема получи в средата на наказателното поле и пусна в дясно към Лукас Васкес, който с лекота заби попадение за 0:3. Секунди по-късно френският нападател бе заменен от новото попълнение Лука Йович.

В първата минута на продълженията Селта стигна до почетно попадение. Папе Шейх подаде към Икер Лосада, който намери място, за да стреля и върна едно попадение - 1:3.

Преди мача

Сезон 2019/2020 в испанската Примера Дивисион започна изненадващо. Шампионът Барселона претърпя загуба на старта при гостуването си на Атлетик Билбао с минималното 1:0, а днес похода към трофея започва и другият голям фаворит Реал Мадрид.

Зинедин Зидан ще изведе днес своите, като има един сериозен проблем и той е свързан с новата голяма звезда на "белия балет" Еден Азар. Белгиецът получи травма и няма да играе първите кръгове на Ла Лига

През миналия сезон двата тима се изправиха два пъти един срещу друг за първенството. В първата среща "кралския клуб" се наложи на своя "Сантиаго Бернабеу" с 2:0, а при гостуването Реал надделя с 2:4.

СЪСТАВИ:

Селта Виго: Бланко, Олаза, Костас, Араухо, Кевин, Белтран, Лоботка, Мендез, Аспас, Фернандес

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Варан, Рамос, Одриосола, Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Бензема, Винисиус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички